Antena 3 CNN Externe Moscova intră în lockdown parțial pentru a opri răspândirea coronavirusului

Moscova intră în lockdown parțial pentru a opri răspândirea coronavirusului

Moscova implementează un lockdown parțial, în condițiile în care spitalele se confruntă cu o creștere puternică a numărului de cazuri noi de coronavirus, iar situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta.

Moscova intră în lockdown parțial pentru a opri răspândirea coronavirusului
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    28 Oct 2021   •   15:09

Cele mai duri restricţii anti-Covid de până acum au fost implementate la Moscova, după ce numărul de cazuri de infectări cu Sars-Cov-2 au crescut dramatic, în ultimele zile, asta în ciuda faptului că Rusia a fost printre primele țări care și-a creat propriul vaccin.

Situația epidemiologică se agravează de la o zi la alta.

În ultimele săptămâni, numărul zilnic de cazuri și decese a atins cel mai mare nivel al pandemiei, bilanțul oficial al guvernului raportând joi noi recorduri de 40.096 de infecții și 1.159 de decese în ultimele 24 de ore.

Autoritățile s-au ferit de tipul de blocaje severe impuse în multe țări, dar au închis toate serviciile neesențiale din capitala, Moscova, de joi până pe 7 noiembrie.

Magazine de haine sau de mobilă, săli de sport, şcoli de dans şi alte servicii considerate "neesenţiale" vor rămâne închise până pe 7 noiembrie. Numai magazinele care vând alimente, medicamente și alte produse esențiale pot rămâne deschise.

Guvernul președintelui Vladimir Putin și-a pus speranțele în vaccinurile proprii, cum ar fi Sputnik V, dar rușii s-au dovedit cu încăpățânare rezistenți la inoculare.

Începând de joi, doar 32% din populația Rusiei a fost complet vaccinată

Putin a ordonat săptămâna trecută o vacanță plătită la nivel național între 30 octombrie și 7 noiembrie, în încercarea de a opri creșterea infecțiilor, iar autoritățile de la Moscova au urmat exemplul ordonând închiderea serviciilor neesențiale din capitală de joi.

Drumurile din Moscova, joi dimineață, au fost puțin mai puțin aglomerate decât de obicei, dar rețeaua extinsă de metrou a orașului a fost la fel de aglomerată ca întotdeauna, iar mulți pasageri nu purtau măști.

Autoritățile nu le-au cerut rușilor să rămână acasă în perioada nelucrabilă și mulți plănuiau să folosească zilele pentru a călători în țară și în străinătate, potrivit Al Jazeera.

Primarul stațiunii Soci, la Marea Neagră, a avertizat cu privire la un aflux uriaș de turiști, iar cererea din Rusia pentru zboruri cu destinație Turcia și Egipt a crescut.

Rusia a înregistrat un total de aproape 8,4 milioane de cazuri și peste 235.000 de decese, iar experții  spun că autoritățile au minimalizat severitatea pandemiei.

Cifrele publicate de agenția de statistică Rosstat în octombrie sugerează că peste 400.000 de oameni au murit în țară din cauza coronavirusului.

După restricții severe de luni de zile la începutul pandemiei, autoritățile ruse au ezitat să impună altele suplimentare care ar afecta economia, îndemnând în schimb rușii să se vaccineze.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova lockdown COVID-19 restricţii
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close