Antena 3 CNN Externe Moscova refuză ca navele sale trimise în Siria să fie inspectate

Moscova refuză ca navele sale trimise în Siria să fie inspectate

Moscova refuză ca navele sale trimise în Siria să fie inspectate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    29 Iul 2012   •   12:22

Rusia a avertizat că nu va coopera la aplicarea unei noi serii de sancţiuni din partea Uniunii Europene (UE) împotriva Siriei şi că nu va accepta nicio inspecţie a navelor sale.

"Nu intenţionăm nici cea mai mică participare la aplicarea deciziilor Uniunii Europene îndreptate împotriva Siriei", a declarat Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, informează AFP.

"Între altele, nu vom ţine cont de solicitări în acest sens şi nu ne vom da acordul în vederea verificării navelor care navighează sub pavilion rus şi nici faţă de recurgerea la alte măsuri restrictive", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Miercuri, Rusia a condamnat noile sancţiuni impuse luni Siriei de către UE, pe care le-a calificat drept o "blocadă".

Aceste măsuri includ noi blocări de averi, dar şi obligaţia controlării navelor şi aeronavelor suspectate că ar transporta armament destinat regimului lui Bashar al-Assad.

Moscova este ostilă adoptării unor sancţiuni unilaterale, pe care le consideră "contraproductive".

Parteneră de dată lungă a regimului sirian, căruia i-a livrat armament, Rusia a blocat săptămâna trecută, pentru a treia oară, o rezoluţie occidentală în cadrul Consiliului de Securitate al ONU care ameninţa Damascul cu sancţiuni.



×
Subiecte în articol: Moscova Siria nave Bashar al-Assad
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close