Antena 3 CNN Externe Motivul pentru care ornamentele de Crăciun vor fi mai scumpe anul acesta

Motivul pentru care ornamentele de Crăciun vor fi mai scumpe anul acesta

Ornamentele de Crăciun vor fi mai scumpe ca de obicei anul acesta în toată lumea. Preţul lor va creşte ca urmare a crizei de materii prime cu care se confruntă în prezent fabricile din China, principalul furnizor mondial de astfel de produse. În plus, transportul acestor produse se confruntă cu numeroase întârzieri în drumul lor spre rafturile magazinelor din Occident.

Motivul pentru care ornamentele de Crăciun vor fi mai scumpe anul acesta
Sursa foto: Captură Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Noi 2021   •   14:48

China transportă anual în lume ornamente pentru Crăciun în valoare de aproximativ 6,1 miliarde de dolari, cam 80% dintre produsele de Crăciun.

Oraşul Yiwu, amplasat la aproape 300 de kilometri sud-vest de Shanghai, este locul în care se produce cea mai mare parte a ornamentelor care ne fac sărbătoarea Crăciunului mai frumoasă.

Recent însă, producătorii de aici s-au confruntat cu o serie de probleme care fie le-au încetinit producţia, fie au stopat-o cu totul. Localitatea este afectată încă de la jumătatea lunii octombrie de probleme în aprovizionarea cu electricitate, la care se adaugă şi întârzierile din transporturi, din cauza pandemiei.

De aici şi până la penuria de materii prime folosite în uzinele din Yiwu a fost doar un pas.

Preţul plasticului şi al metalului a crescut, ca urmare şi unii dintre producători şi-au majorat preţurile şi cu peste 10 la sută. Lucru care se va resimţi în principal în rândul consumatorilor din ţarile vestice.

Potrivit experţilor în domeniu, exportatorii şi mărcile globale pot absorbi costurile doar temporar, dar companiile nu vor face afaceri dacă înregistrează pierderi.

Dacă şi mai multe companii vor ieşi de pe piaţă, oferta va scădea şi preţurile vor creşte şi mai mult.

×
Subiecte în articol: ornamente Crăciun globuri China
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close