Antena 3 CNN Externe Musulmanii din SUA condamnă regimul sirian: Acest lucru ne aminteşte de Adolf Hitler

Musulmanii din SUA condamnă regimul sirian: Acest lucru ne aminteşte de Adolf Hitler

Musulmanii din SUA condamnă regimul sirian: Acest lucru ne aminteşte de Adolf Hitler
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
11 Aug 2012   •   12:21

Reprezentanţi ai unor organizaţii musulmane, moschei şi centre islamice au condamnat reprimarea din Siria şi au lansat un apel la colectarea de fonduri pentru victimele civile ale conflictului armat, vineri, la Falls Church (Virginia), în apropiere de Washington, relatează AFP.
   
În cadrul unei zile de solidaritate cu poporul sirian, reprezentanţi ai uneia dintre cele mai importante organizaţii musulmane din Statele Unite, Consiliul Relaţiilor Americano-Islamice (CAIR), dar şi alte 12 grupuri musulmane şi americano-siriene, au denunţat regimul lui Bashar al-Assad şi i-au îndemnat pe musulmanii americani să facă acelaşi lucru.
   
"Ceea ce se petrece în Siria este incredibil", a declarat imamul Shaker Elsayed în afaţa a aproximativ 300 de credincioşi reuniţi pentru rugăciunea de vineri la Moscheea Dar Al-Hijra. "Acest lucru îmi aminteşte de Pol Pot, îmi aminteşte de Adolf Hitler, acest lucru îmi aminteşte de cele mai vrednice de dispreţ personaje din istoria lumii", a declarat el.
   
În statele Unite trăiesc aproximativ 2,6 milioane de musulmani, potrivit unei estimări din 2010 a Institutului Pew.
   
Washingtonul a anunţat vineri sancţiuni împotriva unei companii petroliere siriene şi mişcării libaneze Hezbollah, menite să accentueze presiunea atât asupra regimului lui Bashar al-Assad, cât şi asupra Iranului.
   
După aproape 17 luni de la începutul revoltei împotriva regimului de la Damasc, violenţele din Siria s-au soldat cu peste 21.000 de morţi, potrivit unei organizaţii nonguvernamentale (ONG), Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, cu sediul la Londra.

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close