Antena 3 CNN Externe NASA observă cea mai mare cometă văzută vreodată. Se îndreaptă spre Pământ

NASA observă cea mai mare cometă văzută vreodată. Se îndreaptă spre Pământ

NASA a observat cea mai mare cometă întâlnită până în prezent. Aceasta se deplasează spre Pământ, de la marginea sistemului solar către centrul său.

NASA observă cea mai mare cometă văzută vreodată. Se îndreaptă spre Pământ
Sursa foto: Pixabay.com
de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   18:05

Nucleul de gheață al cometei este mai mare decât orice s-a văzut vreodată. Măsoară aproximativ 128 de kilometri în diametru și este de 50 de ori mai mare decât al celor mai cunoscute comete. De asemenea, se crede că are o masă de aproximativ 500 de trilioane de tone, fiind de o sută de mii de ori mai masivă decât o cometă tipică.

Obiectul, cunoscut sub numele de C/2014 UN271 (Bernardinelli-Bernstein), se îndreaptă în direcția Terrei, rapid. Călătorește cu 35.000 de kilometri pe oră, deplasându-se de la marginea sistemului solar către centrul său.

Cu toate acestea, ar trebui să fim pe deplin în siguranță. Cometa nu se va apropia mai puțin de 1,5 miliarde de kilometri de Soare, mai departe chiar și decât planeta Saturn. Acest lucru se va întâmpla abia în anul 2031.

Obiectul este cunoscut din noiembrie 2010, moment în care se afla la 3 miliarde de mile de Soare. De atunci, cercetătorii au căutat să înțeleagă mai multe despre acesta, folosind telescoape atât în ​​spațiu, cât și pe Pământ.

Ca parte a acestei cercetări, oamenii de știință au folosit telescopul spațial Hubble de la NASA pentru pentru a dezvălui dimensiunea sa uriașă.

Cercetătorii au realizat că această cometă este foarte mare, având în vedere cât de repede se mișcă chiar și la o distanță atât de mare de Soare. Noile informații au venit din cinci fotografii făcute la începutul acestui an de Hubble.

×
Subiecte în articol: nasa cometa Pamant cercetatori
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close