Antena 3 CNN Externe NATO avertizează: Rusia ar putea invoca pretexte pentru a invada estul Ucrainei

NATO avertizează: Rusia ar putea invoca pretexte pentru a invada estul Ucrainei

NATO avertizează: Rusia ar putea invoca pretexte pentru a invada estul Ucrainei
de S.T.    |    06 Aug 2014   •   21:29

Rusia ar putea utiliza pretextul unei misiuni umanitare pentru a invada estul Ucrainei, avertizează Alianţa Nord-Atlantică, denunţând suplimentarea efectivelor militare ruse staţionate în apropierea frontierelor ucrainene.

"Rusia a mobilizat circa 20.000 de militari pregătiţi de luptă la frontiera de est a Ucrainei. Este o situaţie periculoasă", afirmă, potrivit AFP, Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO.

"Rusia ar putea folosi pretextul unei misiuni umanitare sau de menţinere a păcii pentru a trimite militari în estul Ucrainei", a adăugat oficialul NATO, acuzând autorităţile ruse că susţin în continuare insurgenţii proruşi şi permit tranzitul armamentului şi combatanţilor.

"Este vorba de un conflict alimentat de Rusia. Îndemnăm în continuare Rusia să retragă toate forţele militare de la frontierele Ucrainei, să oprească traficul de armament şi să exercite influenţă asupra separatiştilor înarmaţi pentru ca aceştia să depună armele şi să renunţe la violenţă", a încheiat Oana Lungescu.

Moscova a negat că a suplimentat efectivele militare la frontierele Ucrainei, aşa cum acuză Statele Unite şi Alianţa Nord-Atlantică.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina NATO Alianţa Nord-Atlantică
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close