Antena 3 CNN Externe Ninsori masive în Europa. În Italia, cel puţin trei oameni au murit din cauza gerului

Ninsori masive în Europa. În Italia, cel puţin trei oameni au murit din cauza gerului

Ninsori masive în Europa. În Italia, cel puţin trei oameni au murit din cauza gerului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
de S.T.    |    07 Feb 2015   •   09:51

O furtună masivă de zăpadă a dat peste cap întreaga Europă. Cele mai mari probleme sunt în ţările nordice, însă şi sudul se confruntă cu o situaţie dramatică.

Este cod roşu de ninsori şi viscol, pe jumătate din teritoriul Norvegiei. Pentru prima oară în istorie, localnicii unei insule au fost evacuaţi, de teamă că valurile i-ar putea înghiţi cu tot cu case. Au lăsat în urmă animalele, sperând că vor supravieţui furtunii. Între timp, ceilalţi din zonele vizate au golit rafturile magazinelor, pregătindu-se pentru ce e mai rău.

Situaţia este gravă şi în vestul Bulgariei, unde accesul camioanelor pe autostrăzi a fost limitat. Pentru a evita paralizarea capitalei, autorităţile au mobilizat 170 de utilaje care să cureţe zăpada. Ninsorile vor continua şi astăzi.

În Italia, cel puţin trei oameni au murit din cauza gerului.

Dintre cele 20 de regiuni italiene, doar patru au scăpat de furia naturii. Două sunt vizate de cod portocaliu de ploaie, iar restul sunt sub cod galben, însă ploaia ar putea îngheţa, avertizează meteorologii. Mai multe zboruri au fost anulate, iar traficul rutier între Napoli şi Milano a fost blocat.

Două sute de oameni au rămas blocaţi în nordul Spaniei, din cauza căderilor masive de zăpadă. Oamenii au stat în nămeţi timp de 17 ore, până când salvatorii au curăţat drumul până la ei.

O parte din nordul şi centrul Spaniei se află şi astăzi sub cod portocaliu de ninsori, în vreme ce mare parte din restul regiunilor sunt sub avertizare de cod galben.

Ministerul român de Externe a emis o avertizare de călătorie pentru Ungaria, Bulgaria şi Norvegia.



×
Subiecte în articol: Europa furtuna de zapada
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close