x close

Noi detalii ies la iveală: Armata siriană fusese avertizată de atacurile SUA

de S.T.    |    07 Apr 2017   •   20:45
Noi detalii ies la iveală: Armata siriană fusese avertizată de atacurile SUA Foto: captură Antena 3

Armata siriană a fost avertizată cu privire la o operaţiune punitivă americană cu câteva ore înainte ca rachetele de croazieră Tomahawk să lovească baza aeriană de la Shayrat, în centrul ţării, în noaptea de joi spre vineri, transmite AFP, citând o sursă militară siriană.

„Am aflat că exista o ameninţare americană de bombardare a teritoriului sirian”, a declarat pentru AFP această sursă.

„Ne-am luat măsuri de precauţie în mai multe poziţii militare, printre care baza de la Shayrat. Am transferat mai multe avioane în alte locuri”, a afirmat responsabilul militar, menţionând că informaţia le-a parvenit sirienilor „cu câteva ore” înaintea atacului american.

El nu a precizat însă pe ce cale a fost avertizat guvernul sirian şi nici unde au fost mutate avioanele.

Responsabili americani au afirmat că militarii ruşi fuseseră avertizaţi pentru a fi evitate victime în rândurile lor, o informaţie confirmată de Kremlin.

Potrivit sursei militare siriene, loviturile au scos din funcţiune nouă avioane, dintre care unele au fost „complet distruse”.

Loviturile cu 59 de rachete Tomahawk, executate de pe două portavioane americane din Mediterana, au survenit ca răspuns la un presupus atac chimic imputat de către preşedintele american Donald Trump „dictatorului Bashar al-Assad”.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Siria armata siriana SUA Bashar al-Assad
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati