Antena 3 CNN Externe O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina începe luni. Țara care a acceptat să găzduiască discuțiile pentru pace

O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina începe luni. Țara care a acceptat să găzduiască discuțiile pentru pace

O nouă rundă de negocieri între Rusia și Ucraina va începe luni. Reprezentanții celor două țări au decis să se întâlnească în Turcia.

O nouă rundă de negocieri Rusia - Ucraina începe luni. Țara care a acceptat să găzduiască discuțiile pentru pace
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    27 Mar 2022   •   19:35

Discuțiile se vor desfășura între 28 și 30 martie, a transmis negociatorul ucrainean David Arakhamia pe Facebook, potrivit CNN.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, și ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, s-au întâlnit în Antalya la începutul acestei luni. La discuții a fost prezent și ministrul turc de externe, Cavusoglu, însă nu s-au obținut rezultate concrete.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a spus în mod repetat că Turcia nu își va abandona relațiile cu Rusia sau Ucraina, declarând că este un avantaj pentru Turcia faptul că poate comunica cu ambele părți.

Ankara nu a sancționat Rusia și nu și-a închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești, dar a închis Strâmtoarea Turciei care leagă Marea Neagră de Mediterana, ceea ce afectează accesul navelor de război rusești.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia turcia Ucraina negocieri
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close