Antena 3 CNN Externe NSA supraveghează peste 75% din traficul de internet

NSA supraveghează peste 75% din traficul de internet

NSA supraveghează peste 75% din traficul de internet
21 Aug 2013   •   11:48

Agenţia Naţională de Securitate americană a dezvoltat programe de monitorizare care pot intercepta comunicaţiile electronice într-o mai mare măsură decât se credea iniţial, informează Wall Street Journal (WSJ), citând oficiali de rang înalt.

NSA a construit o reţea de supraveghere care poate intercepta peste 75% din traficul total de internet. Softurile de filtru au fost proiectate pentru a colecta comunicaţiile din şi spre Statele Unite, dar au capacitatea să stocheze şi canalele de comunicare internă.

WSJ spune în ediţia online că supravegherea electronică operează cu sprijinul marilor companii de telecomunicaţii, aşa cum este AT&T. Reprezentanţii acestei companii au refuzat să comenteze.

De asemenea, The Washington Post relatează despre supravegherea NSA, care colectează convorbirile telefonice sau emailurile din interiorul SUA.

Oficialii NSA îşi protejează programul de monitorizare şi supraveghere şi susţin că se respectă în totalitatea intimitatea americanilor.
Purtătorul de cuvânt al agenţiei, Vanee Vines, a precizat pentru WSJ că "s-au implementat proceduri de minimalizare, aprobate de Procurorul General al SUA şi care protejează intimitatea cetăţenilor".

×
Subiecte în articol: NSA interceptare SUA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close