Antena 3 CNN Externe "Nu daţi dovadă de idioţenie. Pregătiţi-vă!". Uraganul Arthur a atins regiunea de coastă a Carolinei de Nord

"Nu daţi dovadă de idioţenie. Pregătiţi-vă!". Uraganul Arthur a atins regiunea de coastă a Carolinei de Nord

"Nu daţi dovadă de idioţenie. Pregătiţi-vă!". Uraganul Arthur a atins regiunea de coastă a Carolinei de Nord
Sursa foto: Foto: upi.com
04 Iul 2014   •   10:48

Uraganul Arthur a atins zona de coastă a Statelor Unite joi, la nivelul statului North Carolina, în contextul în care milioane de americani de pe Coasta de Est se pregăteau pentru impactul acestuia în ajunul Zilei Naţionale de la 4 iulie, informează AFP.
 
UPDATE 10.40 - "Nu daţi dovadă de idioţenie. Pregătiţi-vă!", a declarat într-o conferinţă de presă guvernatorul statului North Carolina Pat McCrory, îndemnându-şi concetăţenii să se pregătească pentru eventuale întreruperi ale alimentării cu energie electrică, scrie AFP.
 
Regiunea care riscă să fie cea mai afectată de uragan este peninsula Outer Banks, în North Carolina, foarte frecventată de turişti, care sunt nevoiţi să-şi refacă planurile de vacanţă.
   
Autorităţile au dispus evacuarea insulelor Hatteras şi Ocracoke, înainte să fie traversate de rafale puternice de vânt şi ploi torenţiale care însoţesc uraganul. Secretarul Transporturilor de la nivelul statului Tony Tata a anunţat că feriboturi suplimentare au fost introduse în serviciu pentru Insula Ocracoke, situată la capătul peninsulei, "pentru a ajuta oamenii să plece".
   
Guvernatorul Pat McCrory s-a declarat "foarte îngrijorat în legătură cu autostrada 12", care traversează Outer Banks, fiind mărginită de mare de ambele părţi.
 
Arthur este primul uragan la Atlantic din acest sezon, care a început pe 1 iunie şi se încheie pe 30 noiembrie.
 
Agenţia americană Oceanică şi Atmosferică (NOAA) preconizează un sezon 2014 "aproape de sau peste medie", cu 13 furtuni tropicale, dintre care trei ar putea să se transforme în uragane.

Arthur a atins zona de coastă către ora locală 23.15 (6.15, ora României) în porţiunea dintre Cape Lookout şi Beaufort, a anunţat Centrul Naţional al Uraganelor (NHC).
   
Anterior, puterea acestuia s-a amplificat cu o treaptă, devenind uragan de categoria a doua pe scara Saffir-Simpson.



×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close