Antena 3 CNN Externe Nunţi de o oră, fără mâncare şi băutură, în Turcia, ţară lovită de al doilea val de infectări cu Covid-19. Un poliţist va supraveghea totul

Nunţi de o oră, fără mâncare şi băutură, în Turcia, ţară lovită de al doilea val de infectări cu Covid-19. Un poliţist va supraveghea totul

Turcia anuţă oficial existenţa unui al doilea val de infectări cu Coronavirus. Capitala Ankara a cunoscut cea mai mare creştere a îmbolnăvirilor, din ultima perioadă. Aproape 30.000 de cadre medicale s-au infectat cu Covid-19, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Turcia. Printre măsurile luate de autorităţile din această ţară se numără şi restricţiile la nunţi. Astfel, durata unei nunţi nu poate depăşi o oră, timp în care invitaţii nu vor avea voie să mânânce sau să danseze.

Nunţi de o oră, fără mâncare şi băutură, în Turcia, ţară lovită de al doilea val de infectări cu Covid-19. Un poliţist va supraveghea totul
de Cristi Popovici    |    03 Sep 2020   •   11:15

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Turcia, ţara a înregistrat aproape 1600 cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore, la peste 100.000 de teste efectuate. Numărul total al îmbolnăvirilor ajunge la 273.301 de cazuri. Iar numărul deceselor se apropie de 6,500 de persoane.

"Neglijenţa în timpul desfăşurării nunţilor şi a vacanţelor ne-a adus în situaţia asta. Epidemia continuă să crească. Virusul infectează tot mai multe persoane, în fiecare zi. Nu s-a îmbonăvit încă nimeni a doua oară de Covid, dar asta se poate întâmpla oricând." a declarat Fahrettin Koca, ministrul Sănătăţii din Turcia.

Printre noile măsuri de combatere a îmbolnăvirilor se numără restricţionarea accesului spectatorilor pe stadioane pentru pentru prima jumătate a sezonului fotbalistic şi impunerea unor noi restricţii la nunţi.

Astfel, noaptea de henna a fost interzisă, la fel şi ceremoniile de logodnă. Noaptea de henna este o petrecere care se ţine înaintea nunţii propriu-zise, la care participă doar mireasa cu rudele şi prietenii ei. Se numeşte noaptea de henna, deoarece mireasa şi invitaţii îşi fac tatuaje cu henna. 

În plus, durata nunţilor nu poate depăşi o oră, iar servirea mâncării şi a băuturii, în afara apei, sunt interzise. Mai mult, la nuntă nu au voie persoane peste 65 de ani şi copii sub 15 ani care nu sunt rude de gradul I sau II cu mirii. Pentru ca măsurile să fie respectate, la nunţi vor participa şi poliţişti.

Aceste măsuri sunt luate după ce oamenii au ignorat distanţarea sociale şi mulţi au refuzat să poarte măştile de protecţie în public.

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close