Antena 3 CNN Externe O companie românească este anchetată pentru fraudă de peste un miliard de euro

O companie românească este anchetată pentru fraudă de peste un miliard de euro

O companie românească este anchetată pentru fraudă de peste un miliard de euro
Sursa foto: Foto: Incont
de S.T.    |    16 Feb 2012   •   19:17

Garda financiară din Roma a demarat o vastă anchetă în cazul unor firme şi a directorilor acestora, care ar fi comis fraude în valoare de un miliard 200 de mii de euro. Printre acestea este cercetată şi o firmă românească. Procuratura din Roma a emis 150 de mandate de percheziţie pe numele unor directori şi a companiilor conduse ce aceştia. Cauza ar fi nişte facturi false emise în sectorul aparaturii electronice de către compania românească.

În perioada 2007-2011, organizaţia a comercializat produse electronice, majoritatea fiind telefoane mobile şi computere, fără a plăti TVA, folosindu-se de facturi false emise de compania românească. Societăţile făceau achiziţii de bunuri de la furnizori din Europa, fără TVA, pe care le vindeau apoi în Italia la preţuri puternic concurenţiale. Procuratura din Roma, cea care conduce ancheta, a semnalat faptul că cele peste 100 de companii din Italia implicate, erau cliente formale ale companiei româneşti.

Operaţiunea, în care sunt implicaţi peste 400 de membri ai forţelor de ordine şi ai fiscului, a fost numită Transilvania Romană, iar în urma anchetei aflate încă în desfăşurare, sunt vizate 90 de persoane. Până acum, autorităţile au pus sub sechestru proprietăţi mobiliare şi imobiliare în valoare de aproximativ trei milioane de euro.

×
Subiecte în articol: frauda fisc TVA ancheta
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close