Antena 3 CNN Externe O păpușă Barbie va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, una din creatoarele vaccinului Astra Zeneca : "Vreau să inspir următoarea generație de fete în cariere STEM"

O păpușă Barbie va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, una din creatoarele vaccinului Astra Zeneca : "Vreau să inspir următoarea generație de fete în cariere STEM"

O păpușă Barbie va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford, cea care a condus echipa care a dezvoltat vaccinul Astra Zeneca, anunță Business Insider. Alte cinci păpuși vor reprezenta femei care s-au aflat în prima linie de luptă cu coronavirusul.

O păpușă Barbie va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, una din creatoarele vaccinului Astra Zeneca : "Vreau să inspir următoarea generație de fete în cariere STEM"
de Claudia Popovici    |    04 Aug 2021   •   18:27

"Aș vrea ca păpușa mea să le arate copiilor cariere de care s-ar putea să nu fie conștienți, așa cum este un vaccinolog”, a spus ea, deși a recunoscut că inițial gestul i s-a părut „foarte ciudat”.

„Vreau să inspir următoarea generație de fete în cariere STEM și sper că vor realiza cât de importante sunt carierele în știință pentru a ajuta lumea din jurul nostru”, a spus Gilbert. STEM se referă la știință, tehnologie, inginerie și matematică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Gilbert s-a născut în orașul britanic Kettering. S-a alăturat Universității din Oxford la mijlocul anilor 1990, concentrându-se pe cercetarea malariei și a jucat un rol cheie în dezvoltarea vaccinului universal împotriva gripei. De asemenea, a lucrat la testarea vaccinurilor împotriva virusului Ebola și a virusului MERS.

Ea a început să lucreze la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului în ziua în care guvernul chinez a anunțat apariția virusului. Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost distribuit în 170 de țări la nivel global.

Colegii ei au descris-o că lucrează de dimineața foarte devreme - uneori chiar de la 4 dimineața - până seara.

Compania Mattel va oferi alte cinci păpuși care reprezintă figuri din prima linie de luptă cu virusul din întreaga lume. Profesoara Jaqueline Goes de Jesus este cercetător biomedical brazilian, iar dr. Kirby White a colaborat la realizarea unui halat reutilizabil pentru lucrătorii din domeniul sănătății din Australia.

Chika Stacy Oriuwa, canadiană, este medic, poet și activist social, în timp ce Amy O'Sullivan și dr. Audrey Cruz sunt lucrătoare din domeniul sănătății în SUA.

×
Parteneri
Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Ar putea fi reluat de la zero
x close