Antena 3 Externe Observatorii ONU pleacă din Siria. "Nu sunt îndeplinite condiţii pentru continuarea activităţii"

Observatorii ONU pleacă din Siria. "Nu sunt îndeplinite condiţii pentru continuarea activităţii"

de M.Z.    |    17 Aug 2012   •   08:49
Observatorii ONU pleacă din Siria. "Nu sunt îndeplinite condiţii pentru continuarea activităţii"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP

Consiliul de Securitate al ONU a anunţat joi încheie misiunile observatorilor internaţionali în Siria şi nu le vor continua, potrivit presei internaţionale.

"Nu sunt îndeplinite condiţii pentru continuarea" activităţii Misiunii ONU de monitorizare în Siria (UNSMIS), care expiră la miezul nopţii de duminică spre luni, 19-20 august, a arătat ambasadorul Franţei la Naţiunile Unite, Gerard Araud, la sfârşitul unei reuniuni a Consiliului privind Siria.

Statele membre au acceptat însă propunerea secretarului general al ONU Ban Ki-moon privind crearea unui birou de legătură referitor la criza siriană, declanşată în urmă cu 17 luni.

UNSMIS a fost trimisă pe teren în primăvara acestui an, conform unui plan de pace în şase puncte prezentat de fostul emisar internaţional în regiune Kofi Annan, însă activitatea observatorilor internaţionali a fost blocată din cauza exacerbării conflictului armat putere-opoziţie în Siria.

Ambasadorul Rusiei la ONU Vitali Ciurkin a anunţat pentru vineri o nouă reuniune a grupului de acţiune privind Siria, pentru a cere încetarea confruntărilor sângeroase în ţara arabă.

Ban Ki-moon a apreciat joi că poporul sirian "a suferit din greu prea mult timp", că violenţele în Siria continuă, iar ţara riscă să se afunde tot mai mult într-un sângeros război civil.
×
Subiecte în articol: ONU Siria
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close