Antena 3 CNN Externe Oficial Casa Albă: Căderea regimului Assad în Siria, doar o chestiune de timp

Oficial Casa Albă: Căderea regimului Assad în Siria, doar o chestiune de timp

Oficial Casa Albă: Căderea regimului Assad în Siria, doar o chestiune de timp
Sursa foto: Foto: kpel965.com
13 Feb 2012   •   08:58

Căderea regimului preşedintelui Bashar al Assad din Siria 'este doar o chestiune de timp', având în vedere că SUA şi aliaţii lor desfăşoară 'o puternică presiune financiară', care face ca guvernul sirian să se resimtă, este de părere şeful de cabinet al Casei Albe, Jacob Lew, informează duminică EFE, citat de Agerpres.

Jacob Lew, care a participat la programul matinal 'Fox News Sunday', a insistat că 'brutalitatea regimului sirian este inacceptabilă şi trebuie să se încheie', lucru de care nu se îndoieşte că se va întâmpla, după aproape un an de la izbucnirea revoltelor în mai multe oraşe siriene pentru a cere reforme democratice care au fost reprimate dur de forţele de securitate.

Totuşi, demnitarul de la Casa Albă a asigurat că SUA nu vor furniza arme rebelilor sirieni care încearcă să răstoarne regimul lui Al Assad, deoarece 'ultimul lucru de care are nevoie Siria este şi mai multă violenţă'.

Potrivit lui Lew, tranziţia prin care trebuie să treacă Siria, de la 'tiranie la democraţie' este foarte dificilă, dar 'nu încape îndoială că regimului i-a venit sfârşitul. Singura întrebare este când', a conchis el.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close