Antena 3 CNN Externe Oficialii SUA, îngrijoraţi de manevrele militare ale armatei ruse. "Uneori astfel de manevre au loc în Marea Neagră"

Oficialii SUA, îngrijoraţi de manevrele militare ale armatei ruse. "Uneori astfel de manevre au loc în Marea Neagră"

Oficialii SUA, îngrijoraţi de manevrele militare ale armatei ruse. "Uneori astfel de manevre au loc în Marea Neagră"
27 Mai 2015   •   09:51

Autorităţile americane se declară îngrijorate de manevrele armatei ruse şi urmăresc cu atenţie orice tip de manevre care ar putea afecta securitatea aliaţilor din NATO, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Joshua Earnest, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am observat că Rusia a efectuat manevre similare în trecut, aşa că acestea nu au reprezentat o surpriză specială. Dar noi urmărim cu atenţie orice tip de manevre care ar putea afecta securitatea aliaţilor noştri din NATO", a precizat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, citat de agenţia rusă Tass.

Oficialul american şi-a exprimat îngrijorarea privind "tendinţa Rusiei de a organiza manevre militare în apropierea (teritoriilor) unora dintre ţările baltice membre ale Alianţei". "Uneori astfel de manevre au loc în Marea Neagră", a spus Joshua Earnest.

Întrebat dacă aceste manevre influenţează situaţia din Ucraina, purtătorul de cuvânt al Casei Albe a răspuns că "mişcările (constatate) la graniţa" acestei foste ţări sovietice "constituie o sursă de îngrijorare".

12.000 de militari ai armatei ruse şi 250 de avioane de vânătoare participă la un vast exerciţiu, în vestul, centrul şi sudul ţării, a anunţat luni Ministerul rus al Apărării.

În paralel, aproximativ 4.000 de militari şi 100 de avioane de vânătoare din Statele Unite şi din opt ţări europene efectuau, luni, exerciţii în zona arctică.

Exerciţiile au loc în contextul tensiunilor dintre Rusia şi NATO din cauza crizei din Ucraina.

 

×
Subiecte în articol: Armata rusa
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close