Antena 3 CNN Externe "Eram beat când am tras". Ofiţer militar rus capturat, bătut şi umilit de mercenarii Wagner în Ucraina

"Eram beat când am tras". Ofiţer militar rus capturat, bătut şi umilit de mercenarii Wagner în Ucraina

Luptătorii companiei militare private Wagner au capturat şi au bătut un ofiţer al armatei ruse alături de care au luptat cot la cot. Asta după ce ofiţerul a deschis focul asupra unei maşini cu care circulau mercenarii Wagner.

de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2023   •   08:29

Mai mult, luptătorii lui Evgheni Prigojin au postat un videoclip pe reţelele de socializare în care militarul umilit îşi recunoaştea fapta.

Soldaţii ruşi controlaţi de Prigojin au făcut publice imagini cu un prizonier de război care face parte chiar din armata rusă. Filmul postat pe reţelele sociale îl prezintă pe locotenent-colonelul Roman Venevitin, ofiţer afiliat la Comanda Brigăzii Motorizate 72, unitatea din armata regulată rusă care a atacat cot la cot cu mercenarii Wagner oraşul ucrainean Bahmut.

Mercenarii l-au reţinut pe bărbat, l-au bătut şi l-au forţat să apară într-un videoclip în care recunoaşte că a tras într-o maşină a unităţii Wagner din cauza animozităţii personale faţă de ei.

Comandantul rus spune pe filmare că era beat în timp ce şi-a atacat colegii de arme, iar cei de la Wagner i se adresează ca unui subordonat.

"Wagner: Te ascult cu atenţie, hai să începem! Cine eşti tu?

Roman Venevitin (RV): Sunt locotenent-colonel Venevitin Roman, comandantul Brigăzii 72.

Wagner: Continuă. Ce ai făcut?

RV: Am tras asupra unei maşini aparţinând Grupului Wagner, în timp ce eram beat.

Wagner: De ce ai făcut-o?

RV: Din cauza unei duşmănii personale.

Wagner: De ce ai o duşmănie personală faţă de Grupul Wagner?

RV: Nu ştiu.

Wagner: Ce ai făcut ieri cu subordonaţii tăi?

RV: Am dezarmat un grup de răspuns rapid Wagner.

Wagner: Câţi oameni aveai în grupul tău?

RV: 10-12 oameni.

Wagner: Câţi subordonaţi ai avut ieri?

RV: Am avut 10-12 oameni cu mine.

Wagner: Crezi că duşmănia personală îşi are locul în război?

RV: Nu.

Wagner: Cum pot fi descrise acţiunile tale?

RV: Sunt vinovat.", a fost dialogul între mercenarii Wagner şi ofiţerul rus capturat.

O cercetare făcută de jurnalistul bulgar de investigaţii Christo Grozev arată că informaţiile prezentate de Grupul Wagner în privinţa identităţii prizonierului sunt corecte. Venevitin, în vârstă de 44 de ani, a absolvit recent cea mai înaltă academie militară din Rusia.

Soldaţii subordonaţi lui Venevitin au acuzat, interogaţi de Wagner, că au primit ordine ilegale, că au fost ameninţaţi cu moartea şi că liderul lor le-a comandat să nu ofere sprijin de artilerie mercenarilor Wagner în timp ce atacau oraşul Bahmut.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close