Antena 3 CNN Externe Omul cu memorie de elefant. Un american îşi poate aminti toate conversaţiile purtate în ultimii 53 de ani

Omul cu memorie de elefant. Un american îşi poate aminti toate conversaţiile purtate în ultimii 53 de ani

Omul cu memorie de elefant. Un american îşi poate aminti toate conversaţiile purtate în ultimii 53 de ani
Sursa foto: creier uman
26 Mar 2009   •   11:36

Îşi poate aduce aminte absolut toate detaliile vieţii lui, începând cu vârsta de cinci ani şi ştie pe de rost toate numerele de telefon din agendă. Este vorba despre un producător de televiziune din Los Angeles care a fost diagnosticat cu sindromul hipertimestic, caracteristic celor cu memorie supradezvoltată, anunţă Evenimentul Zilei.


În vârstă de 58 de ani, Bob Petrella îşi poate aminti cu precizie majoritatea conversaţiilor pe care le-a purtat în ultimii 53 de ani.

Acesta şi-a descoperit neobişnuitul talent în şcoala primară. El reuşea să trecă mai toate examenele fără a citi deloc lecţiile.

Anul trecut, Petrella a fost diagnosticat cu rarul sindrom. Cercetătorii de la Universitatea din California l-au supus unor teste de memorie.

"Mereu am avut această memorie uimitoare, dar nu mi-a plăcut să trag foloase materiale de pe urma ei. Pot să îmi amintesc cam jumătate din fiecare lună petrecută de la vârsta de cinci ani", a declarat Petrella.

"Îmi aduc aminte toate numerele de telefon. Mi-am pierdut mobilul la 24 septembrie 2006. Toţi s-ar panica dacă şi-ar pierde mobilul, deoarece au foarte multe numere de telefon stocate. Eu nu aveam numere memorate în telefon, deoarece le aveam pe toate în cap?, a adăugat bărbatul.

În plus, Petrella a urmărit toate decernările premiilor Oscar, începând cu 1971 şi cunoaşte toţi câştigătorii.

În lume, mai există numai trei persoane care au aceleaşi abilităţi. Jill Price, autoarea cărţii "Femeia care nu poate uita" este primul om diagnosticat cu acest sindrom.

Antena3.ro






×
Subiecte în articol: memorie
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close