Antena 3 CNN Externe Oficial ONU: Loviturile aeriene ale Israelului în Gaza, pasibile de a fi considerate crime de război

Oficial ONU: Loviturile aeriene ale Israelului în Gaza, pasibile de a fi considerate crime de război

Loviturile aeriene efectuate de Israel în Gaza în timpul recent încheiatului conflict de 11 zile cu gruparea Hamas ar putea fi considerate crime de război.

Oficial ONU: Loviturile aeriene ale Israelului în Gaza, pasibile de a fi considerate crime de război
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    27 Mai 2021   •   12:41

Declarația a fost făcută de Michelle Bachelet, Înalt Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, anunță AFP.

"Dacă se stabilește că loviturile israeliene au fost neselective și disproporționate, cu impact asupra civililor și obiectivelor civile, aceste atacuri ar putea constitui crime de război", a spus Bachelet într-o ședință specială a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului.

"În ciuda susținerilor Israelului că multe dintre clădirile vizate adăposteau grupuri armate sau erau folosite în scopuri militare, nu am văzut dovezi în acest sens", a adăugat ea.

Conflictul dintre Israel și Hamas s-a încheiat după 11 zile, cu un armistițiu care a intrat în vigoare vineri, săptămâna trecută, și care încă rezistă.

După săptămâni de conflicte între palestinieni și poliția israeliană în Ierusalimul de Est, gruparea Hamas, care domină de facto Fâșia Gaza, a început să lanseze rachete asupra orașelor din Israel.

Forțele israeliene au replicat cu lovituri aeriene în Gaza.

Cele 11 zile de război purtat peste granița ce separă Fâșia Gaza de Israel s-au soldat cu 232 de morți de de partea palestiniană și peste 1200 de răniți, la care se adaugă distrugerile masive în urma bombardamentelor.

În Israel, rachetele Hamas au ucist 12 oameni.

Foto: Artă murală stradală realizată de palestinieni în Gaza, pe ruinele Turnului Shorouk distrus de aviația israeliană, 25 mai 2021

×
Subiecte în articol: Israel crime de razboi
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close