Antena 3 CNN Externe Operaţie pe coloana vertebrală după care pacientul pleacă într-o oră acasă

Operaţie pe coloana vertebrală după care pacientul pleacă într-o oră acasă

Operaţie pe coloana vertebrală după care pacientul pleacă într-o oră acasă
Sursa foto: operaþie pe coloanã
13 Feb 2009   •   19:50

O operaţie pe coloana vertebrală după care pacientul poate pleca într-o oră acasă e acum posibilă şi în România, pentru că mai mulţi medici din străinătate vin în fiecare lună şi fac intervenţii chirurgicale la Centrul de Diagnostic şi Tratament Victor Babeş.
În primul rând, toate operaţiile pe care cei doi medici din Israel le fac şi în România sunt minim invazive. Fără tăieturi, fără sânge şi doar cu anestezie locală. Se fac mai multe incizii, iar medicii lucrează cu ochii la monitoare. Avantajele sunt multe. În majoritatea caurilor, pacienţii pleacă din spital după o oră.
Hernia de disc, care este cea mai frecventă dintre afecţiunile coloanei, îi sperie pe mai toţi pacienţi. Însă, medicii din Israel aplică o metodă minim invazivă, care reduce timpul petrecut n sala de operaţie la câteva minute.
O altă tehnică a medicilor este la fel de inovatoare. Ea se aplică însă în cazurile mai dificile. Este vorba de montarea unor implanturi care ajută la stabilizarea coloanei vertebrale la pacienţii care suferă de stenoză spinală, adică îngustarea canalului prin care trece măduva spinării. Această afecţiune, netratată poate duce la dureri şi incapacitatea de mişca braţele şi picioarele.
Sunt şi cazuri în care durerile de spate nu pot fi îndepărtate prin operaţie. Atunci, intervine radioterapia, care îi poate elimina aceste dureri.
Toate sunt proceduri de ultimă oră pentru care medicii din Israel vin odată pe lună în România pentru a le aplica.
Totodată, medicii români învaţă de la cei Israelieni. Cu timpul, aceştia vor putea aplica singuri noile metode de tratament.
Observator

×
Subiecte în articol: hernie de disc
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close