Antena 3 CNN Externe Operaţiune antiteroristă în Belgia: Doi morţi şi un rănit în urma schimburilor de focuri. VIDEO cu momentul asaltului, surprins de un cameraman amator

Operaţiune antiteroristă în Belgia: Doi morţi şi un rănit în urma schimburilor de focuri. VIDEO cu momentul asaltului, surprins de un cameraman amator

Operaţiune antiteroristă în Belgia: Doi morţi şi un rănit în urma schimburilor de focuri. VIDEO cu momentul asaltului, surprins de un cameraman amator
Sursa foto: Foto: Twitter.com
15 Ian 2015   •   19:45

Cel puţin două persoane au murit într-o intervenţie a forţelor speciale belgiene împotriva membrilor unei grupări teroriste, relatează postul RTBF, citat de publicaţia Le Soir.
   
Forţele speciale belgiene au intervenit, joi seară, într-o clădire din oraşul Verviers unde erau presupuşi membri ai unui grup terorist. Două persoane au murit în schimburile de focuri care au urmat, iar alţi suspecţi au fost reţinuţi, anunţă postul RTBF.
  
În zonă au fost auzite mai multe explozii şi schimburi de focuri.

Potrivit lesoir.be, suspecţii intenţionau să comită mai multe atentate teroriste în capitală, ca urmare a atacurilor de la Paris.

MOMENTUL asaltului, surprins de un cameraman amator



"Forţele speciale au intervenit împotiva unei celule teroriste care pregătea atentate. Membrii grupării se antrenaseră în Siria", a comunicat Poliţia belgiană.
   
"Gruparea teroristă era pe punctul de a comite, în mod iminent, un atentat de amploare în Belgia", a declarat procurorul Eric Van der Sijpt.

   
Parchetul federal belgian va organiza o conferinţă de presă la ora 21.00.

"Un lucru este cât se poate de evident. S-a vorbit pe tot parcursul crizei din Franţa că Belgia este un "safe heaven", un mic rai pentru fundamentaliştii islamici magrebieni, la fel ca şi cei din Franţa. Adică persoane cu o aplecare spre fundamentalism islamic, spre terorism, din Maroc, Algeria, Tunisia. (...) Din Belgia au venit primele mesaje de solidaritate ale unor terorişti şi ale unor fundamentalişti islamici în favoarea fraţilor Kouachi", a afirmat Radu Tudor, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei".
  

×
Subiecte în articol: Belgia
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close