x close

Opoziţia siriană speră ca Rusia să pună presiune pe regimul Assad

de G.C.P    |    05 Sep 2012   •   16:55
Opoziţia siriană speră ca Rusia să pună presiune pe regimul Assad 479

Rusia ar putea pune presiune pe autorităţile siriene, pentru a pune capăt conflictului din această ţară, este de părere Fathi Jamous, liderul Forţelor Aliate pentru o Schimbare Paşnică în Siria.

"Cred că Rusia poate să influenţeze regimul nostru de la Damasc, prin forţarea autorităţilor să întreprindă măsurile necesare pentru încetarea vărsării de sânge" a declarat Jamous, pentru RIA Novosti.

Opoziţia siriană speră că Rusia va juca un rol important în rezolvarea conflictului, cu toate că până acum, contrar cancelariilor occidentale, Kremlinul a susţinut că nu este nevoie de schimbarea regimului actual de la Damasc.

"Noi suntem convinşi că regimul sirian este unul dictatorial şi violent împotriva propriului popor" a mai spus Jamous, care a recunoscut că sunt implicate terţe părţi, responsabile pentru violenţele din această ţară.

Conform estimărilor, peste 20.000 de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul protestelor din Siria, proteste care s-au transformat ulterior într-un lung şi sângeros război civil.
Marile puteri din Vest spun că soluţionarea conflictului ar fi îndepărtarea de la conducere a preşedintelui Bashar al-Assad, în vreme ce, la polul opus, Rusia şi China susţin că ambele părţi beligerante sunt vinovate pentru vărsarea de sânge.

Citeşte mai multe despre:

Siria Damasc rusia Bashar al-Assad
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati