Antena 3 CNN Externe Opoziţia siriană speră ca Rusia să pună presiune pe regimul Assad

Opoziţia siriană speră ca Rusia să pună presiune pe regimul Assad

Opoziţia siriană speră ca Rusia să pună presiune pe regimul Assad
05 Sep 2012   •   16:55

Rusia ar putea pune presiune pe autorităţile siriene, pentru a pune capăt conflictului din această ţară, este de părere Fathi Jamous, liderul Forţelor Aliate pentru o Schimbare Paşnică în Siria.

"Cred că Rusia poate să influenţeze regimul nostru de la Damasc, prin forţarea autorităţilor să întreprindă măsurile necesare pentru încetarea vărsării de sânge" a declarat Jamous, pentru RIA Novosti.

Opoziţia siriană speră că Rusia va juca un rol important în rezolvarea conflictului, cu toate că până acum, contrar cancelariilor occidentale, Kremlinul a susţinut că nu este nevoie de schimbarea regimului actual de la Damasc.

"Noi suntem convinşi că regimul sirian este unul dictatorial şi violent împotriva propriului popor" a mai spus Jamous, care a recunoscut că sunt implicate terţe părţi, responsabile pentru violenţele din această ţară.

Conform estimărilor, peste 20.000 de oameni şi-au pierdut viaţa de la începutul protestelor din Siria, proteste care s-au transformat ulterior într-un lung şi sângeros război civil.
Marile puteri din Vest spun că soluţionarea conflictului ar fi îndepărtarea de la conducere a preşedintelui Bashar al-Assad, în vreme ce, la polul opus, Rusia şi China susţin că ambele părţi beligerante sunt vinovate pentru vărsarea de sânge.

×
Subiecte în articol: Siria Damasc Bashar al-Assad
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close