Antena 3 CNN Externe Oraşul-stat înghiţit de fum. Poluarea a atins un nivel RECORD în Singapore

Oraşul-stat înghiţit de fum. Poluarea a atins un nivel RECORD în Singapore

Oraşul-stat înghiţit de fum. Poluarea a atins un nivel RECORD în Singapore
Sursa foto: Foto: nytimes.com
21 Iun 2013   •   11:24

Singapore este sufocat de fumul de la pădurile care ard în ţara vecină, Indonezia, nivelul poluării din acest stat-oraş insular atingând cote record, pentru a treia zi la rând, informează BBC.

Indexul de poluare a atins astăzi, la ora locală 12.00, cota record de 401, cel mai mare nivel de poluare din istoria țării.

Potrivit legislației, un index de poluare ce depășește 300 este considerat "periculos", în timp ce indexul de peste 400, dacă se menține peste 24 ore, "poate pune în pericol viața persoanelor bolnave și a celor vârstnice", mai arată BBC.



"E groaznic. Avem toate geamurile închise și aerul condiționat pornit. Mama poartă o mască pe față când merge la cumpărături", a povestit pentru BBC Nicole Wu, o femeie din Singapore.

Premierul Lee Hsieng Loong a avertizat ieri că nivelul de poluare ar putea rămâne la aceste cote timp de mai multe săptămâni.

Și Malaiezia se confruntă cu o situație similară. Aproximativ 300 de școli din sudul țării au fost închise din cauza poluării masive.

Fumul care acoperă Singapore a apărut din cauza incendierii terenurilor cu vegetație deținute de anumiți proprietari din Sumatra, Indonezia. Singapore a oferit țării vecine date obținute prin satelit pentru a-i identifica pe cei care au dat foc vegetației.



×
Subiecte în articol: poluare
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close