Antena 3 CNN Externe Osama Bin Laden a fost ucis de trupele SUA

Osama Bin Laden a fost ucis de trupele SUA

Osama Bin Laden a fost ucis de trupele SUA
Sursa foto: Foto: all4md.wordpress.com
02 Mai 2011   •   06:58
Osama Bin Laden, cel mai căutat terorist din toate timpurile, a fost omorât în Pakistan de trupele americane. Liderul Al Qaida s-a opus capturării şi a murit într-un schimb de focuri. Bin Laden se ascundea într-o clădire situată la 100 de kilometri de Islamabad, capitala Pakistanului, împreună cu alţi membri ai familiei, mulţi dintre ei ucişi sau capturaţi în timpul luptei. Preşedintele Obama a confirmat ştirea morţii liderului terorist de la primele ore ale dimineţii.

Update 18.00 -
Analizele ADN au confirmat moartea lui Osama Bin Laden,  a declarat un oficial american citat de AFP.

Update 16.30 -
Militarii americani care l-au exterminat pe Osama Bin Laden aveau misiunea de a-l ucide, nu de a-l captura, a declarat un oficial al serviciilor secrete citat de Reuters.

Update 15.10 -
Aruncarea în mare a rămăşiţelor lui Bin Laden este contrară regulilor Islamului, susţine Marea Moschee din Paris.

Update 14.00 -
SUA au emis alertă de călătorie în toată lumea pentru cetăţenii americani.

Update 13.35
- Fotografia care îl prezenta desfigurat pe Osama Bin Laden este un fals. Reprezantanţii postului de televiziune GEO au recunoscut că fotografia era un fals şi au retras-o de pe post.

Update 11.30
- Un membru Al Qaeda din Yemen a confirmat moartea lui Bin Laden.

Update 10.30
- Televiziunea Geo din Pakistan susţine că Osama Bin Laden este în viaţă.

Update 10.00
- Un oficial american a declarat că rămăşiţele lui Osama Bin Laden au fost aruncate în mare, relatează ABC News. Americanii vor să evite ca mormântul lui Osama Bin Laden să devină un altar al musulmanilor.

De asemena, oficialii americani au anunţat capturarea a două dintre nevestele lui Osama Bin Laden şi a patru dintre copiii teroristului.


Update 9.42
- Imran Khan, lider al opoziţiei din Pakistan, a declarat la televiziunea Dunya Tv că moartea lui Osama Bin Laden ar trebui să marcheze finalul operaţiunilor militare ale SUA în Pakistan, informează BBC News. „SUA nu mai au justificare pentru operaţiunile din Pakistan, acum, când Osama Bin Laden este mort”.

Discursul preşedintelui american Barack Obama

 


Update 9.31 - Autorităţile SUA au utilizat tehnici de recunoaştere facială pentru a identifica trupul lui Osama Bin Laden, notează CNN. Un oficial din cadrul serviciilor de securitate susţine că au existat confirmãri multiple că acest cadavru este al lui Bin Laden. El nu a putut menţiona însã dacă au fost efectuate teste ADN.

Update 9.00
- Liderul terorist Osama Bin Laden a fost împuşcat în cap în timpul atacului american, informează o sursã din cadrul Congresului american citată de CNN. Potrivit aceleiaşi surse, operaţiunea s-a desfăşurat cu atenţie pentru a se evita victimele în rândul femeilor şi copiilor.

Update 8.50 - Mai multe televiziuni pakistaneze au difuzat imagini cu figura parţial desfiguratã a unui bãrbat pe care îl prezintã drept Osama Bin Laden. Imaginea nu a putut fi autentificată, informează AFP.

Obama: SUA, nemiloase cu duşmanii

Preşedintele american a precizat că operaţiunea militară americană a avut loc în Pakistan. Trupul lui Osama se află în posesia SUA. Există informaţii că, alături de Osama Bin Laden, ar fi fost ucis şi unul dintre fiii acestuia.

CITIŢI DISCURSUL COMPLET AL LUI BARACK OBAMA

"
Astăzi, pot anunţa poporul american şi întreaga lume că Statele Unite au efectuat o operaţiune în urma căreia a fost ucis Osama bin Laden, liderul Al-Qaeda", a afirmat Obama.

Obiectivele diplomatice ale SUA din întreaga lume se află în stare de alertă.

Mii de americani, în faţa Casei Albe


Mii de oameni s-au adunat în fa
ţa Casei Albe într-o manifestaţie de bucurie, la aflarea veştii că Osama Bin Laden a fost ucis. Liderii politici americani au comentat şi ei eliminarea celui mai căutat lider terorist din lume.

Fostul preşedinte George W. Bush, cel care s-a confruntat direct cu atacul terorist pus la cale de Bin Laden, i-a felicitat, printre primii, pe militarii care au îndeplinit misiunea eliminării acestuia. “Acest succes remarcabil reprezintă o victorie pentru America, pentru oamenii iubitori de pace din toată lumea şi pentru toţi cei care au pierdut persoane dragi la 11 septembrie 2001” a spus Bush.

Imagini şocante:

Liderii mondiali, despre moartea lui Bin Laden

Un alt fost pre
şedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, a salutat şi el faptul că, după mai bine de zece ani, Bin Laden şi-a primit pedeapsa pentru crimele sale.“Este un moment de o importanţă profundă pentru toţi oamenii din lume care doresc să clădească un viitor comun de pace, libertate şi cooperare pentru copiii noştri”.

Premierul britanic David Cameron a reamintit că Osama purta răspunderea pentru unele din cele mai grave atentate din istoria omenirii. “Ştirea morţii lui Osama bin Laden va aduce o mare uşurare în întreaga lume. Este un mare succes că a fost găsit şi nu va mai fi în măsură să-şi continue campania mondială de teroare” a declarat premierul britanic.

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, crede că moartea lui Bin Laden va aduce oarecare alinare celor ce şi-au pierdut rude sau prieteni la 11 septembrie, chiar dacă suferinţa lor nu va putea dispărea.

La 11 septembrie 2001, ne-am dat cuvântul de americani că nimic nu ne va opri până ce îl vom captura sau ucide pe Osama Bin Laden. Prin contribuţia a milioane de oameni, dintre care unii au făcut sacrificiuul suprem pentru ţară, ne-am ţinut de cuvânt” a spus şi Bloomberg.

Pe pieţele financiare, cursul dolarului a crescut după anunţul privind moartea lui Osama. Analiştii financiari spun că, o dată cu acesta, dispare o sursă de îngrijorare din Orientul Mijlociu, dar vestea nu va putea, totuşi, susţine dolarul pe termen lung.

Osama Bin Laden, despre atentatul din 11 septembrie


 




 

 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close