Antena 3 CNN Externe Pakistan. Bhutto îi cere demisia preşedintelui Musharraf

Pakistan. Bhutto îi cere demisia preşedintelui Musharraf

Pakistan. Bhutto îi cere demisia preşedintelui Musharraf
13 Noi 2007   •   09:58

Conducerea din Pakistan a interzis marşul pe care intenţiona să-l conducă, marţi, fostul premier Benazir Bhutto, ca protest faţă de starea de urgenţă din ţară. Aceasta a fost pusă, din nou, în stare de arest la domiciliu. Ea afirmă, însă, că demonstraţia va avea loc, chiar dacă forţele de securitate vor încerca s-o oprească. Mai mult, Bhutto a cerut luni, pentru prima oară, demisia preşedintelui Pervez Musharraf.

Benazir Bhutto a anunţat, luni, că a pus capăt discuţiilor cu preşedintele Pervez Muşarraf, reales preşedinte luna trecută. Partidul doamnei Bhutto este cea mai importantă forţă a opoziţiei. Negocierile erau menite să ducă la o împărţire a puterii agreată şi de Statele Unite, care consideră Pakistanul un aliat crucial în combaterea mişcării al-Qaeda. Luni, însă, Benazir Bhutto a afirmat că şi-a schimbat politica şi nu mai poate discuta cu cineva care a suspendat Constituţia şi a impus starea de urgenţă.

Ea intenţiona să lanseze un marş pe 300 de kilometri, între Lahore şi Islamabad, programat să dureze 3 - 4 zile. Autorităţile au interzis manifestaţia, invocând riscul unor atentate sinucigaşe, asemenea celui care a făcut aproape 140 de victime la 18 octombrie, când Benazir Bhutto a revenit din exil. Poliţia a încercuit reşedinţa fostului premier şi i-a remis un mandat de arest la domiciliu.

Premierul britanic Gordon Brown a cerut ridicarea stării de urgenţă în Pakistan. Statele din Commonwealth, asociaţia fostelor colonii britanice, au avertizat că ar putea suspenda apartenenţa Pakistanului la organizaţie.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close