Antena 3 CNN Externe Părinții unui bebeluș grav bolnav refuză "sânge vaccinat". Autoritățile cer custodia copilului, în Noua Zeelandă

Părinții unui bebeluș grav bolnav refuză "sânge vaccinat". Autoritățile cer custodia copilului, în Noua Zeelandă

Autorităţile au cerut marţi justiţiei să le încredinţeze custodia unui bebeluş ai cărui părinţi se opun unei operaţii chirurgicale menite să-i salveze viaţa, de teamă ca nu cumva el să primească sânge de la donatori vaccinaţi împotriva COVID-19.

Părinții unui bebeluș grav bolnav refuză "sânge vaccinat". Autoritățile cer custodia copilului, în Noua Zeelandă
Sursa foto: pixabay.com
de Georgiana Adam    |    06 Dec 2022   •   15:01

Totul se întâmplă în Noua Zeelandă, acolo unde bebeluşul de patru luni, a cărui identitate este ţinută secretă la ordinul Curţii de Justiţie, suferă, potrivit mamei lui, de stenoză de valvă pulmonară, boală cardiacă ce necesită operaţie.

Însă această intervenţie a fost întârziată, pentru că părinţii cer ca sângele care ar putea să-i fie transferat copilului în blocul operator să provină de la donatori care nu au primit niciun vaccin ARN mesager împotriva COVID-19.

Cererea lor a fost respinsă, pentru că spitalele din Noua Zeelandă nu separă sângele donat de persoane vaccinate de cel donat de persoane nevaccinate, niciuna dintre cele două categorii neprezentând mai multe riscuri ca cealaltă.

Citeşte şi"Nu mai sunt locuri la ATI. Facem triaj ca pe front" | Dr. Mihai Craiu, semnal de alarmă despre cel mai agresiv val de viroze la copii

Autorităţile au cerut justiţiei să le fie încredinţată custodia parţială a bebeluşului. Dacă tribunalul va da curs cererii lor, părinţii îşi vor păstra autoritatea asupra copilului, exceptând cazurile care au legătură cu tratamentele medicale.

Serviciile de sănătate au afirmat că au sesizat justiţia "luând în considerare cel mai bun interes al copilului" şi după "lungi discuţii" cu familia, potrivit agerpres.ro.
 

×
Subiecte în articol: bebelus sânge vaccinat Noua Zeelanda
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close