Antena 3 CNN Externe Stare de urgență în Turcia. Anunț important făcut de Parlamentul turc

Stare de urgență în Turcia. Anunț important făcut de Parlamentul turc

Stare de urgență în Turcia. Anunț important făcut de Parlamentul turc
de S.T.    |    04 Ian 2017   •   09:13

Parlamentul Turciei a aprobat marţi prelungirea cu trei luni a stării de urgenţă, impusă pe 20 iulie anul trecut, după lovitura eşuată de stat, o decizie care vine la trei zile după atentatul sângeros comis într-un club de noapte din Istanbul, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Starea de urgenţă, care a condus în special la arestarea a cel puţin 37.000 de persoane şi a suscitat îngrijorarea Uniunii Europene, a fost deja prelungită o primă dată şi urma să ia sfârşit pe 19 ianuarie.

Extinderea a fost aprobată cu voturile Partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), de guvernământ, şi ale aliaţilor săi din Mişcarea Naţionalistă (MHP), al patrulea partid din Parlament.

Principala forţă de opoziţie, Partidul Republican al Poporului (CHP) şi Partidul Democratic al Poporului (HDP), prokurd, au votat împotriva prelungirii, susţinând că drepturile omului şi libertatea de expresie sunt restrânse.

Guvernul justifică extinderea stării de urgenţă prin faptul că Turcia se găseşte de la tentativa de lovitură de stat, atribuită reţelei predicatorului Fethullah Gulen, sub ameninţarea mai multor organizaţii teroriste.

Prelungirea va intra în vigoare de la 20 ianuarie şi va dura până la 20 aprilie.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close