Antena 3 CNN Externe Parteneriat ruso-turc. Cele două state ar putea dezvolta împreună un complex de apărare antiaerian cu rază lungă de acţiune

Parteneriat ruso-turc. Cele două state ar putea dezvolta împreună un complex de apărare antiaerian cu rază lungă de acţiune

Parteneriat ruso-turc. Cele două state ar putea dezvolta împreună un complex de apărare antiaerian cu rază lungă de acţiune
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
20 Mai 2013   •   14:39
Rusia ar putea dezvolta împreună cu Turcia un complex de apărare antiaerian cu rază lungă de acţiune. Complexul ar putea fi realizat pe baza sistemului de rachete sol-aer de tip S-300, a declarat duminică Serghei Ladîgin de la Rosoboronexport, relatează RIA Novosti.

Autorităţile din Turcia au lansat deja o licitaţie pentru achiziţionarea de sisteme antiaeriene cu rază lungă de acţiune. Licitaţia nu a fost câştigată de nimeni până în prezent.

"Rusia este pregătită să ofere în cadrul unui contract un produs ruso-turcesc bazat pe sistemul Antey-2500 (versiunea pentru export a sistemului S-300). De exemplu, ar putea să monteze sistemul antiaerian pe un şasiu turcesc", a declarat Ladîgin la o expoziţie de armament în capitala peruană Lima.

Rosoboronexport mai propune Turciei să îşi "unească eforturile" cu Rusia în promovarea acestui sistem pe piaţă. "Acest lucru înseamnă că este posibil să discutăm vânzarea licenţei pentru producţia acestor sisteme altor ţări", a continuat oficialul.

S-300PMU1, versiunea modernizată a sistemului S-300, are o rază de acţiune de peste 150 de kilometri, poate intercepta rachete balistice şi avioane la joasă altitudine, dar şi la mare altitudine, şi este eficient în apărarea împoriva atacurilor aeriene. S-300V/Antey 2500 (SA-12 Gladiator/Giant) constă într-un nou vehicul de comandă, o serie de radare avansate şi până la şase vehicule de încărcare pentru fiecare lansator.

De asemenea, Rosoboronexport s-a oferit să ofere Braziliei avioane de luptă Suhoi de tip Su-35 Flanker, iar Perului 24 de elicoptere Mil de tip Mi-17 pentru transport utilitar sau de trupe.



×
Subiecte în articol: turcia Rusia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close