Antena 3 CNN Externe Un partid de extremă dreaptă din Germania, aflat în plină ascensiune, cere ieşirea ţării din Uniunea Europeană

Un partid de extremă dreaptă din Germania, aflat în plină ascensiune, cere ieşirea ţării din Uniunea Europeană

Partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), care câştigă teren în sondajele de opinie, are în vedere organizarea unui referendum privind ieşirea Germaniei din Uniunea Europeană.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2024   •   08:48

Extrema dreaptă câştigă tot mai mult teren în Europa.

Se întâmplă şi-n Germania, unde partidul numit Alternativa pentru Germania cere DEXIT, adică ieşirea Germaniei din Uniunea Europeană.

Aşa cum s-a întâmplat cu Marea Britanie.

Dacă AfD va ajunge la putere, va fi organizat un referendum pentru ruperea Germaniei de Uniunea Europeană, a declarat unul dintre liderii importanţi ai partidului de extremă dreapta.

Citește și: Țara din Europa care va introduce pregătirea militară obligatorie, după absolvirea liceului: "Nevoia de competențe pe care tinerele generații nu le dețin”

Cifrele din sondaje au plasat partidul Alternativa pentru Germania pe locul 2 la nivel naţional cu 22 de procente, înaintea Partidului Social Democrat al cancelarului Olaf Scholz şi imediat după conservatori.

Următoarele alegeri legislative vor avea loc în 2025, iar AfD va prezenta pentru prima dată un candidat la funcţia de cancelar.

Pe lângă Dexit, AfD şi-a prezentat şi planul de deportare a migranților.

Cancelarul Olaf Scholz a reacţionat imediat în urma acestor declaraţii şi a comparat planul extremei drepte cu ideologia rasială a naziştilor.

Olaf Scholz a numit acest plan drept un atac la adresa democraţiei.

×
Subiecte în articol: Germania Uniunea Europeană
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close