Antena 3 CNN Externe Patinatoarea Kamila Valieva avea în sânge substanțe de la trei medicamente de inimă

Patinatoarea Kamila Valieva avea în sânge substanțe de la trei medicamente de inimă

Testul anti-doping al Kamilei Valieva a arătat în sângele acesteia urme a trei medicamente care pot fi folosite pentru a trata afecțiunile cardiace.

Patinatoarea Kamila Valieva avea în sânge substanțe de la trei medicamente de inimă
Sursa foto: Twitter/ The New York Times
de Cerasela Stafie    |    16 Feb 2022   •   17:22

Patinatoarei ruse în vârstă de 15 ani i se permite să concureze la Beijing 2022, în ciuda faptului că a fost testată pozitiv, în luna decembrie, pentru trimetazidină, medicament interzis.

Raportul spunea că a arătatcă în sângele acesteia s-a mai găsit, de asemenea, hiproxen și L-carnitină, care nu sunt interzise.

Combinația de substanțe a provocat ”o mulțime de semnale roșii”, a spus șeful antidoping al Statelor Unite, Travis Tygart. ”Acestea sunt trei substanțe care sunt toate folosite pentru creșterea performanței”, a spus el, adăugând că pot crește rezistența și pot reduce oboseala, scrie BBC.

Cazul este în derulare, iar Valieva are dreptul să solicite testarea probei sale B, conform regulilor Agenției Mondiale Anti-Doping (Wada).

Ea se află în fruntea clasamentului de free skate de joi și este pe calea victoriei, dar dacă va termina în primele trei, nu va avea loc nicio ceremonie de acordare a medaliilor până la încheierea cazului ei antidoping.

Medaliile pentru proba pe echipe, unde Valieva a ajutat Comitetul Olimpic Rus să obțină aurul, sunt și ele în așteptare din același motiv.

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a declarat marți că Valieva a spus că testul ei a ieșit pozitiv pentru că s-a contaminat accidental cu medicamentele bunicului ei.

Nici CIO, nici Comitetul Olimpic al Rusiei nu au comentat raportul conform căruia laboratorul de la Stockholm care a procesat proba a găsit dovezi ale a trei medicamente.

În raportul său, New York Times a citat documente depuse în ședința de arbitraj a lui Valieva săptămâna aceasta și confirmate de cineva care a participat la audiere.

×
Subiecte în articol: Kamila Valieva
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close