Antena 3 CNN Externe Înapoi în patru labe, dar de titan. Un câine a trecut print-un cvadruplu transplant, după ce a fost găsit abandonat cu picioarele tăiate

Înapoi în patru labe, dar de titan. Un câine a trecut print-un cvadruplu transplant, după ce a fost găsit abandonat cu picioarele tăiate

Un câine a revenit în patru labe, dar de titan. Animalul a primit un cvadruplu transplant, după ce a fost găsit cu toate picioarele tăiate, abandonat într-o pădure.

Înapoi în patru labe, dar de titan. Un câine a trecut print-un cvadruplu transplant, după ce a fost găsit abandonat cu picioarele tăiate
Sursa foto: Enca.com
de Cerasela Stafie    |    19 Noi 2021   •   23:00

Monika, o cățelușă din Rusia, și-a recăpătat mobilitatea. Ea a fost găsită de un grup de voluntari, într-o pădure din din sud-vestul țării, cu toate cele patru picioare tăiate.

Animalul a fost echipat cu patru lăbuțe protetice, realizate cu ajutorul unei imprimante 3D. „Norocul și experiența și-au jucat rolul”, a spus Serghei Gorșkov, veterinarul care a finalizat operația provocatoare, potrivit Enca.com.

Tânărul de 33 de ani din orașul siberian Novosibirsk a montat membre artificiale la peste 30 de pacienți. În schimb, acesta este primul cvadruplu transplant realizat unui câine. O pisică a mai beneficiat și ea de o asemenea intervenție, în 2019.

Monika a venit de departe pentru această operație, care i-a schimbat viața. Ea a fost găsită de voluntari într-o pădure de lângă Krasnodar, la 4.000 de kilometri de clinica lui Gorșkov. Cele patru labe ale ei erau niște cioturi însângerate.

"Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat, unii voluntari cred că cineva i-a tăiat picioarele din cruzime", a spus medicul veterinar care a realizat intervenția. 

Cățelușa, cu o vârstă între doi și patru ani, se poate considera norocoasă. După ce a fost recuperată din pădure, a ajuns pe mâinile grijuli ale lui Alla Leonkina, voluntar din Krasnodar.

Timp de un an, Leonkina și o prietenă au îngrijit animalul, care se afla într-o stare foarte rea. Ulterior, cele două au auzit de clinica lui Gorshkov și au lansat o campanie online de strângere de fonduri pentru a finanța operația.

Povestea cățelușei a emoționat internauții și, într-o lună, cele două au reușit să adune 400.000 de ruble (5.400 de dolari, 4.800 de euro), o sumă importantă pentru Rusia.

La două săptămâni după intervenție, cățelușa este încă slăbită și obosită. Cu toate acestea, ea a revenit în cele patru labe, chair dacă sunt de titan, și va putea să meargă acasă în curând.

×
Subiecte în articol: caine transplant
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close