Antena 3 CNN Externe Patru soldați britanici au fugit din țară pentru a se alătura Ucrainei împotriva Rusiei. Autoritățile se tem că, dacă vor fi prinși, Putin va crede că țara a intrat în război

Patru soldați britanici au fugit din țară pentru a se alătura Ucrainei împotriva Rusiei. Autoritățile se tem că, dacă vor fi prinși, Putin va crede că țara a intrat în război

Patru soldați britanici, inclusiv un tânăr care făcea parte din garda reginei, au fugit din țară pentru a lupta împotriva forțelor invadatoare ale lui Vladimir Putin. Autoritățile se tem că, dacă vor fi prinși, Rusia va crede că Regatul Unit a intrat în război de partea Ucrainei.

Patru soldați britanici au fugit din țară pentru a se alătura Ucrainei împotriva Rusiei. Autoritățile se tem că, dacă vor fi prinși, Putin va crede că țara a intrat în război
Sursa foto: Getty Images/ Christopher Furlong
de Cerasela Stafie    |    09 Mar 2022   •   10:54

Patru soldați activi ai țării au fugit în Ucraina. Vestea ca stârnit panică în cadrul Ministerul Apărării. Șefii de securitate încearcă să-i găsească și se tem că, dacă vor fi prinși luptând pe linia frontului, Rusia ar putea să susțină că Marea Britanie s-a alăturat trupelor de la Kiev, iar acest lucru i-ar putea da un pretext lui Putin pentru a începe al Treilea Război Mondial.

Un membru al Gărzii Reginei, în vârstă de 19 ani, a cărui identitate nu a fost dezvăluită din motive de securitate, a renunțat la atribuțiile ceremoniale de gardian Coldstream și s-a înscris în Legiunea Internațională a Luptătorilor Voluntari străini din Ucraina. Soldatul ar fi scris părinților săi înainte de a rezerva un bilet dus în Polonia în weekend, cu intenția de a trece apoi granița cu Ucraina. De atunci, el a postat o fotografie cu cizmele sale pe Snapchat, potrivit scrie Daily Mail.

Aproximativ 150 de veterani ai armatei britanice care au luptat în Afganistan s-au înscris deja pentru a sprijini trupele Ucrainei, după ce ministrul de externe Liz Truss a declarat că îi va ”sprijini” pe cei care doresc să se înscrie pentru a lupta ca parte a forțelor armate ucrainene. Guvernul s-a distanțat rapid de poziția ei, Downing Street sfătuind ferm oamenii să nu călătorească în Ucraina.

Membrilor în serviciu ai forțelor armate britanice li s-a interzis să accepte invitațiile armatei ucrainene la luptă. Când Putin a lansat războiul brutal pentru ”demilitarizarea” și ”de-nazizarea” Ucrainei, el a avertizat puterile străine tentate să intervină că acestea ”se vor confrunta cu consecințe mai mari decât orice au văzut istorie”.

Câteva zile mai târziu, liderul rus a pus în alertă forțele de descurajare nucleară ale Kremlinului, într-o escaladare dramatică a tensiunilor internaționale care a stârnit teamă în Occident. În plus, într-o declarație amenințătoare, în weekend, Moscova a promis că va pedepsi Londra pentru sprijinul acordat Kievului: ”Rusia nu va uita dorința Marii Britanii de a coopera cu forțele ultra-naționaliste din Ucraina și furnizarea de arme britanice regimului Kievului.”

Foștii șefi de armată i-au criticat pe cei patru soldații, desciindu-i drept ”total iresponsabili” și au avertizat că ar putea fi închiși dacă se întorc în Marea Britanie. Generalul Lord Richard Dannatt, șeful armatei în retragere, a avertizat că ar putea fi dezastruos dacă personalul activ al armatei britanice ar fi capturat de forțele ruse.

Peste 20.000 de oameni din 52 de țări s-au oferit deja pentru a respinge invadatorii ruși din Ucraina, unde vor servi într-o legiune internațională nou creată, a declarat ministrul de externe ucrainean Dmytro Kuleba.

”A existat o acoperire media recentă cu privire la primirea străinilor în Ucraina pentru a ajuta la lupta împotriva Rusiei. Pentru a fi clar, în calitate de membri ai armatei britanice, nu sunteți autorizați să călătoriți în Ucraina pentru a sprijini conflictul în curs împotriva Rusiei sub nicio formă, indiferent dacă sunteți în concediu sau nu. Vă rugăm să rămâneți profesioniști și concentrați-vă pe datoria pe echipa voastră,” se arată într-o postare pe serviciul de mesagerie internă al armatei britanice.

 

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close