Antena 3 CNN Externe Pe cine acuză preşedintele Siriei pentru "vărsarea de sânge" din ţara sa. "Este un război al intereselor"

Pe cine acuză preşedintele Siriei pentru "vărsarea de sânge" din ţara sa. "Este un război al intereselor"

Pe cine acuză preşedintele Siriei pentru "vărsarea de sânge" din ţara sa. "Este un război al intereselor"
Sursa foto: Foto: gdailynews.wordpress.com
de M.Z.    |    30 Aug 2012   •   08:59

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a acuzat Turcia că este una dintre ţările responsabile pentru conflictul din ţara pe care o conduce şi consideră că armata sa "a obţinut succeese majore" în lupta împotriva insurgenţilor care vor să-l înlăture de la putere.

În Siria este "un război regional şi internaţional", "un război al intereselor. Vor să distrugă ţara", a declarat liderul de la Damasc, într-un interviu publicat miercuri de postul sirian de televiziune Al Dunia, potrivit AFP.

Assad a desemnat Turcia ca fiind una dintre ţările responsabile pentru "vărsarea de sânge", întrucât, după părerea sa, "sprijină rebeliunea". El a respins, totodată, propunerea autorităţilor de la Ankara de a se crea zone-tampon în interiorul Siriei, pentru a proteja refugiaţii.

"Ceea ce se întâmplă în Siria nu este o revoluţie, nici o primăvară. Este o conspiraţie", a adăugat al-Assad făcând referire la "primăvara arabă" care a condus la înlăturarea regimurilor autoritare din Tunisia, Egipt, Libia şi Yemen.

De la începutul revoltelor din Siria, în luna martie 2011, preşedintele sirian a acordat mai multe interviuri în care s-a declarat de fiecare dată determinat să ducă până la capăt lupta împotriva "teroriştilor" sprijiniţi de ţări precum Arabia Saudită, Qatar sau Turcia.




×
Subiecte în articol: Bashar al-Assad Siria turcia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close