Antena 3 CNN Externe Pedeapsă umilitoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. La ce au supus-o bătrânii satului pe o femeie din India

Pedeapsă umilitoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. La ce au supus-o bătrânii satului pe o femeie din India

Pedeapsă umilitoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. La ce au supus-o bătrânii satului pe o femeie din India
11 Noi 2014   •   10:49

O femeie din India a fost dezbrăcată forţat şi plimbată, goală, pe un măgar, într-un sat din nordul ţării, după ce bătrânii satului au găsit-o vinovată pentru moartea unui nepot, scrie BBC.

Femeia, în vârstă de 45 de ani, a primit această pedeapsă din partea liderilor neoficiali ai comunităţii din Rajsamand. Cu toate că sentinţele date de aceşti bătrâni ai satului nu au greutate legală, ele sunt de regulă respectate în unele zone ale ţării.

Şeful poliţiei din Rajsamand, Shweta Dhankhad, a declarat pentru BBC că femeia a fost acuzată de rudele sale că şi-a ucis nepotul, la începutul acestei luni. Însă, potrivit poliţiei, bărbatul, care se numea Vardi Singh, s-a sinucis.

Cu toate acestea, femeia găsită vinovată de moartea acestui bărbat a fost rasă în cap şi umilită, printr-o decizie a bătrânilor satului.

"Este ruşinos că femeia a fost tratată aşa la ordinele unui consiliu al satului" a declarat Dhankhad, care a adăugat că a fost deschisă o anchetă în acest caz.


×
Subiecte în articol: India
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close