Antena 3 Externe Peste 120 de oameni au fost arestaţi şi alţi zeci au fost răniţi, în urma violenţelor de la Istanbul

Peste 120 de oameni au fost arestaţi şi alţi zeci au fost răniţi, în urma violenţelor de la Istanbul

de M.T.    |    01 Iun 2014   •   10:49
Peste 120 de oameni au fost arestaţi şi alţi zeci au fost răniţi, în urma violenţelor de la Istanbul

La fix un an de la revolta din parcul Gezi, Istanbulul a devenit, din nou, câmp de luptă între manifestanţi şi scutieri. Peste 120 de oameni au fost arestaţi şi alti zeci au fost răniţi.

S-a întâmplat în ziua în care se împlinea un an de la revolta sângeroasă din Istanbul, unde a izbucnit un puternic val de proteste  antiguvernamentale.

Zeci de mii de protestatari s-au înghesuit pe străzi şi au împins cordoanele de poliţişti, în drum spre piaţa Taksim, unde serau masaţi peste 25.000 de poliţişti la ordinul premierului Erdogan.

Printre manifestanţi s-au infiltrat poliţişti în haine de civil. Aceştia ridicau manifestanţi  şi îi duceau cu forţa la dube. În acest timp, scutierii au intervenit în forţă pentru a elibera străzile.

Unii protestatari s-au refugiat în restaurante, în timp ce alţii erau puşi la pământ, în stradă, de poliţiştii în civil.

În vizorul poliţiştilor turci a intrat şi o echipă a postului CNN. Deşi era încolţit de poliţiştii ameninţători, care îl împingeau spre dubă, corespondentul CNN a continuat relatarea.

Reporterul a fost eliberat jumătate de oră mai târziu, fără a fi arestat, iar poliţiştii şi-au cerut scuze.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close