Antena 3 CNN Externe Pirateria informatică este un "duş rece" pentru firmele americane, a avertizat Kerry la Beijing

Pirateria informatică este un "duş rece" pentru firmele americane, a avertizat Kerry la Beijing

Pirateria informatică este un "duş rece" pentru firmele americane, a avertizat Kerry la Beijing
Sursa foto: Foto: virtualthreat.com
10 Iul 2014   •   19:06

Atacurile informatice vizând întreprinderi americane au efectul unui "duş rece" asupra activităţii economice, a avertizat secretarul de Stat american John Kerry în cursul unei vizite la Beijing, în contextul în care Washingtonul acuză hackeri din China de comiterea acestor atacuri, scrie AFP.

"Episoade de piraterie informatică au adus atingere economiei noastre, ameninţând competitivitatea ţării noastre", a declarat Kerry pe un ton ferm la finalul unei sesiuni de lucru cu omologul său chinez.
   
Relaţiile chinezo-americane au fost afectate în urma inculpării, în mai, de către justiţia americană a cinci ofiţeri chinezi pentru piraterie informatică şi spionaj economic. Beijingul a reacţionat retrăgându-se dintr-un Grup de lucru pe teme de securitate informatică.
   
"Pierderile în domeniul proprietăţii intelectuale din cauza spionajului informatic au efectul unui duş rece asupra inovaţiei şi investiţiilor", a subliniat Kerry, care a participat miercuri şi joi, la Beijing, la negocieri economice şi strategice la nivel înalt între cele două mari puteri.
   
China a acuzat frecvent Washingtonul de "ipocrizie", declarându-se la rândul ei victima unor atacuri informatice şi denunţând vastul sistem de supraveghere instalat în întreaga lume de către agenţii americane de informaţii.

Securitatea cibernetică este "o ameninţare comună şi o provocare la adresa tuturor ţărilor", a insistat joi Yang Jiechi, consilier de stat şi şeful diplomaţiei chineze.

"Spaţiul cibernetic nu trebuie să devină un instrument prin care să se aducă atingere intereselor altor ţări", a avertizat el.
   
În pofida unor solicitări americane, Beijingul a refuzat să revină în cadrul Grupul de lucru comun pe această temă.
   
John Kerry a anunţat că cele două părţi au convenit, în cursul reuniunii de joi, "asupra faptului că este important şi urgent ca peninsula coreeană să fie dezarmată nuclear, stabilă şi prosperă".
   

×
Subiecte în articol: hacker John Kerry
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close