Antena 3 CNN Externe Piscine separate pentru bărbaţi şi femei, în Turcia. Tinerii nu trebuie să capete "obiceiuri proaste"

Piscine separate pentru bărbaţi şi femei, în Turcia. Tinerii nu trebuie să capete "obiceiuri proaste"

Piscine separate pentru bărbaţi şi femei, în Turcia. Tinerii nu trebuie să capete "obiceiuri proaste"
Sursa foto: Foto: prevention.com
de M.Z.    |    27 Aug 2013   •   08:23

Turcia va avea piscine separate pentru bărbaţi şi femei, pentru ca tinerii să nu înveţe "obiceriuri proaste". Cel puţin asta a promis premierul turc, Recep Tayyip Erdogan, că va construi.

"Vom construi o piscină olimpică pentru femei şi încă una pentru bărbaţi" în localitatea Rize, situată pe ţărmul Mării Negre, a anunţat Erdogan.

"Astfel, cred că tineretul din Rize nu va dobândi obiceiuri proaste", a explicat şeful guvernului de la Ankara, scria agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Separarea sexelor în viaţa publică este unul dintre elementele cele mai controversate din programul partidului islamist Justiţie şi Dezvoltare (AKP), aflat la putere din anul 2002.

Nu mai departe de anul trecut, Ministerul Tineretului a creat tabere de vară separate pentru fetele şi băieţii din liceele publice, decizie care a declanşat un val de critici în presa laică.

În replică, ministerul a afirmat că această măsură face "familiile să fie fericite" şi a argumentat că participarea adolescenţilor la astfel de tabere a crescut după separarea lor pe criteriul sexului.


×
Subiecte în articol: turcia Recep Tayyip Erdogan
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close