Antena 3 CNN Externe Planul RUSIEI a ieşit la iveală azi noapte. Va fi un impact CATASTROFAL în Ucraina

Planul RUSIEI a ieşit la iveală azi noapte. Va fi un impact CATASTROFAL în Ucraina

Planul RUSIEI a ieşit la iveală azi noapte. Va fi un impact CATASTROFAL în Ucraina
de O.P.    |    13 Noi 2014   •   06:45

Alarmat de incursiunile militare ruse în estul Ucrainei, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgenţă în această noapte. Organizaţia se teme că Ucraina va reveni la un război total, ce va avea un impact catastrofal. În acest context, SUA a cerut membrilor Alianţei să facă presiuni ca Rusiei să respecte armistiţiul semnat la Minsk.

Moscova, însă, a declarat că nu constituie un pericol pentru nimeni şi a catalogat drept "fără fundament" acuzaţiile ONU.

Comandantul suprem al forţelor aliate din Europa, generalul Philip Breedlove, a denunţat intrarea de trupe şi armament rusesc în Ucraina.

Coloane militare în drum spre Doneţk, fortăreaţa separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, au fost remarcate şi de observatorii OSCE.

Secretarul general adjunct pentru Afaceri Politice de la ONU a declarat că este posibilă o revenire la un război total în estul Ucrainei. Aceasta ar fi o catastrofă pentru Ucraina, în viziunea oficialului. Îngrijorarea e împărtăşită şi de oficialii de la Washington.

În replică, Rusia respinge toate acuzaţiile.

Conflictul de pe frontul din Ucraina a întrerupt alimentarea cu cărbune la centralele termice, care asigură circa 40 la sută din consumul de electricitate al ţării. Aşa că Ucraina va fi nevoită să cumpere cărbune tot de la ruşi pentru a trece cu bine peste iarna aceasta.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close