Antena 3 CNN Externe Polonia, acuzată de ambasadorul Rusiei că a confiscat proprietăți diplomatice

Polonia, acuzată de ambasadorul Rusiei că a confiscat proprietăți diplomatice

Ambasadorul Rusiei în Polonia a acuzat luni autoritățile poloneze că au confiscat proprietățile diplomatice ruse din Varșovia.

Polonia, acuzată de ambasadorul Rusiei că a confiscat proprietăți diplomatice
Sursa foto: Twitter/ WAR IN UKRAINE 2022
de Cerasela Stafie    |    11 Apr 2022   •   19:50

Relațiile deja tensionate ale celor două țări s-au înrăutățit și mai mult din cauza campaniei militare a Moscovei în Ucraina.  Ambasadorul Serghei Andreev se referea la un bloc de apartamente decrepit din epoca comunistă despre care primarul Varșoviei, Rafal Trzaskowski, a spus că va fi folosit pentru a găzdui refugiații ucraineni care fug de intervenția militară a Rusiei în țara lor.

”În această dimineață, executorii judecătorești au venit pe proprietatea noastră diplomatică de pe strada Sobieskiego 100 din Varșovia și au ordonat transferul clădirii către trezoreria statului polonez în numele Primăriei Varșovia”, a declarat Andreev pentru agenția de presă rusă RIA, citată de Reuters.

”Reprezentanții polonezi au tăiat încuietorile porții și au ocupat în esență clădirea”, a adăugat acesta.

Trzaskowski a scris luni pe Twitter că proprietatea, care găzduia odinioară diplomați sovietici, a fost transferată oficial pe numele municipalității. Ministerul de Externe al Poloniei nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii cu privire la declarația ambasadorului rus.

Ambasadorul Rusiei a acuzat luna trecută Polonia că încearcă să distrugă relațiile bilaterale expulzând 45 dintre diplomații săi și blocând conturile bancare ale ambasadei.

×
Subiecte în articol: Polonia Rusia ambasador Război Ucraina
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close