Antena 3 Externe Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10%, în contextul crizei provocate de pandemie și al protestelor

Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10%, în contextul crizei provocate de pandemie și al protestelor

10 Iun 2020   •   22:58
Popularitatea lui Donald Trump a scăzut cu 10%, în contextul crizei provocate de pandemie și al protestelor
Sursa foto: Hepta

Popularitatea preşedintelui american, Donald Trump, a scăzut cu 10% în ultima lună, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus şi al protestelor izbucnite după lui George Floyd, relevă un sondaj efectuat de Institutul Gallup.

Popularitatea preşedintelui Donald Trump a scăzut de la 49% la 39% iar rata dezaprobării politicilor sale a crescut de la 48% la 57%, potrivit site-ului de ştiri Axios.com.

Furia publică faţă de moartea afro-americanului George Floyd în timp ce era imobilizat de poliție şi faţă de nedreptăţile rasiale din SUA reprezintă "o provocare semnificativă" pentru preşedintele Donald Trump, scrie Institutul de sondare a opiniei publice Gallup. 

În privinţa situaţiei locurilor de muncă, încrederea în Partidul Republican, din care face parte Donald Trump, a scăzut de la 92% la 85%. În materie de politici economice, președintele american are acum o susţinere de 47% în rândul cetăţenilor, comparativ cu 63% în ianuarie şi cu 58% în februarie.

Doar 42% dintre americani sunt mulţumiţi de modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat criza pandemiei de coronavirus, comparativ cu 50% în aprilie.

Sondajul a fost efectuat de Institutul Gallup în intervalul 28 mai - 4 iunie, pe un eşantion reprezentativ de 1.034 de persoane adulte, având o marjă de eroare de ±4 şi o cotă de încredere de 95%.

Consilierii electorali l-au atenţionat pe Donald Trump că este în scădere faţă de Joseph Biden, potenţialul candidat al Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din luna noiembrie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close