Antena 3 CNN Externe Povestea incredibilă a meteorologilor care prezic cum vor fi VREMURILE. Trăiesc izolaţi, la o înălţime de 2.600 de metri

Povestea incredibilă a meteorologilor care prezic cum vor fi VREMURILE. Trăiesc izolaţi, la o înălţime de 2.600 de metri

Povestea incredibilă a meteorologilor care prezic cum vor fi VREMURILE. Trăiesc izolaţi, la o înălţime de 2.600 de metri
de O.P.    |    08 Oct 2013   •   09:35

Dimineaţa când se trezesc nu sunt nevoiţi să alerge repede să prindă metroul. Deschid larg ferestrele camerei, inspiră aerul tare şi se trezesc, pentru a se apuca de muncă.

Aşa începe fiecare zi de lucru la staţia meteo din vârful Kara-Turek din munţii Altai, Rusia. Aici lucrează patru meteorologi, doi bărbaţi şi două femei, care fac o muncă extrem de importantă şi apreciată de întreaga lume.



Deşi stau izolaţi în vârf de munte, la o înălţime ameţitoare de peste 2.600 de metri, meteorologii nu se plâng. Chiar s-au obişnuit cu tot ce este la staţia meteo.



Cea mai apropiată aşezare omenească se află la o distanţă de 30 de kilometri, asta după ce coboară crestele extrem de periculoase şi aproape mereu acoperite cu zăpadă.

Meteorologii au în "casa" lor din vârful muntelui aproape tot confortul necesar. "Este o problemă cu hrana. Ni se trimit alimente o dată la 6 luni, şi atunci pe calea aerului, cu un elicopter, pentru altfel nu putem căra greutăţi. Riscăm să cădem în prăpastii", spune unul din meteorologi.



De pe acest munte se fac prognoze pentru perioade îndelungate de timp, de aici se ştie când şi cât va ploua, iar ruşii îi consideră pe cei patru temerari adevăraţi eroi!


×
Subiecte în articol: meteorologi prognoza meteo
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close