x close

Premierul Erdogan: Turcia nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria. Dorim stabilitatea în această regiune

de A.M.P    |    04 Oct 2012   •   21:39
Premierul Erdogan: Turcia nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria. Dorim stabilitatea în această regiune 482 Foto: INTACT Images/EPA

Turcia "nu intenţionează să declanşeze un război cu Siria", a dat asigurări joi premierul Recep Tayyip Erdogan, după ce Parlamentul a adoptat o moţiune ce permite operaţiuni militare în Siria, informează AFP.
   
"Noi dorim pacea şi stabilitatea în această regiune. Aceasta este intenţia noastră", a spus Erdogan, după ce armata turcă a atacat poziţii din Siria ca urmare a atacului cu obuze de miercuri, soldat cu cinci morţi în Turcia.
   
"Nu intenţionăm să declanşăm un război cu Siria", a spus Erdogan la Ankara, într-o conferinţă de presă comună cu prim-vicepremierul Iranului, Mohammad-Reza Rahimi. Iranul este principalul aliat al regimului din Siria.
   
Anterior, vicepremierul turc Besir Atalay explicase că decizia Parlamentului turc de a autoriza operaţiuni militare împotriva Siriei nu înseamnă un mandat pentru un război cu Siria, având mai degrabă un caracter "disuasiv".
   
"Această moţiune a Parlamentului turc nu este o moţiune de război", a subliniat Atalay.
   
Parlamentul turc a adoptat joi o moţiune depusă de Guvernul islamist-conservator care autorizează armata să desfăşoare, "dacă este necesar", operaţiuni în Siria, la o zi după incidentul de la frontieră soldat cu moartea a cinci civili turci.
   

Citeşte mai multe despre:

Recep Tayyip Erdogan turcia
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati