Antena 3 CNN Externe Premierul ucrainean, îngrijorat de decizia României "de a extinde Delta Dunării"

Premierul ucrainean, îngrijorat de decizia României "de a extinde Delta Dunării"

Premierul ucrainean, îngrijorat de decizia României "de a extinde Delta Dunării"
16 Iul 2010   •   22:54

Kievul este îngrijorat de decizia unilaterală a României de a extinde Delta Dunării, a declarat premierul ucrainean, Mikola Azarov, afirmând că Ucraina consideră că astfel de probleme trebuie rezolvate prin negocieri bilaterale şi, eventual, cu participarea liderilor CE, relatează agenţia ForUm.

"Suntem îngrijoraţi de poziţia României, care lucrează unilateral la extinderea Deltei Dunării, pentru a redirecţiona traficul către porturile sale. Vrem să vă atragem atenţia asupra faptului că astfel de probleme trebuie rezolvate prin negocieri bilaterale şi, dacă este necesar, cu participarea liderilor Comisiei Europene", a afirmat Azarov, într-o întâlnire cu comisarul european pentru Politici Regionale, Johannes Hahn.

"Am iniţiat deja discuţii cu Ministerul de Externe ucrainean privind oportunităţile reale care vor ajuta la găsirea unei soluţii acceptabile atât pentru partea ucraineană, cât şi pentru cea română, în problemele legate de Delta Dunării", a declarat, la rândul său, Hahn, potrivit paginii electronice a agenţiei ForUm.

Azarov a afirmat că relaţiile cu Uniunea Europeană sunt prioritare pentru Ucraina, reamintind că autorităţile de la Kiev desfăşoară negocieri pentru un acord de asociere cu UE.

Foto: index.hr

Antena3.ro

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close