Antena 3 CNN Externe Preot RĂPIT de Al Qaida. A fost luat din mănăstirea în care locuia

Preot RĂPIT de Al Qaida. A fost luat din mănăstirea în care locuia

Preot RĂPIT de Al Qaida. A fost luat din mănăstirea în care locuia
07 Iul 2015   •   18:24

Un preot franciscan cu cetățenie irakiană a fost răpit în nord-vestul Siriei de către Frontul Al-Nosra, ramură a Al-Qaida, a anunțat marți Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează Agerpres.
 
''Preotul franciscan Dia Aziz a fost răpit sâmbătă de Al-Nosra în satul Yaacoubiyé, aproape de orașul Jisr al-Choughour'', a afirmat OSDO.

'' 'Emirul' Al-Nosra din zonă, un egiptean, l-a convocat pe părintele Aziz pentru 'consultații', dar acesta nu s-a mai întors acasă'', a precizat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

OSDO a scris marți pe pagina sa de Facebook că Al-Nosra l-a răpit pe preotul în vârstă de 41 de ani ''de la Mănăstirea Imaculata Concepție'', unde locuia în orașul cu populație majoritar creștină Yaacoubiyé''.

Creștinii reprezintă 5% din populația siriană, dar mulți dintre ei au părăsit țara de la declanșarea crizei în 2011 și ascensiunea grupărilor jihadiste.

AFP precizează că în Siria au fost răpiți mai mulți reprezentanți creștini, inclusiv Boulos Yazigi, episcop greco-ortodox de Alep, al doilea oraș ca mărime din Siria, și Youhanna Ibrahim, mitropolitul siriac ortodox al aceluiași oraș, în localitatea Kafal Daël, în 2013, și nu se știe nimic despre ei.

Preotul iezuit italian Paolo Dall'Oglio a fost răpit la sfârșitul lui iulie 2013 în provincia Raqa, bastion al organizației extremiste Statul Islamic (SI), și soarta lui rămâne necunoscută.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close