Antena 3 CNN Externe Presa internaţională scrie despre hotărârea CCR cu privire la revocarea lui Kovesi de la şefia DNA: O victorie majoră pentru Guvernul social-democrat

Presa internaţională scrie despre hotărârea CCR cu privire la revocarea lui Kovesi de la şefia DNA: O victorie majoră pentru Guvernul social-democrat

Presa internaţională scrie despre hotărârea CCR cu privire la revocarea lui Kovesi de la şefia DNA: O victorie majoră pentru Guvernul social-democrat
31 Mai 2018   •   09:25

Presa internaţională scrie că preşedintele român Klaus Iohannis este nevoit să o revoce pe şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, aşa cum cere Guvernul, în pofida protestelor opoziţiei şi comunităţii internaţionale, potrivit hotărârii de miercuri a Curţii Constituţionale.

 

Agenţia de presă AFP comentează că decizia CCR reprezintă "o victorie majoră pentru Guvernul social-democrat".

Şeful statului român ”nu are puteri discreţionare” în acest domeniu şi este necesar, astfel, ”să emită un decret de revocare”, în urma cererii Ministerului Justiţiei, arată CCR într-o decizie fără apel, care reprezintă o victorie majoră pentru Guvernul social-democrat, comentează AFP.

”Într-o ţară considerată drept cangrenată de corupţie, DNA şi-a multiplicat în ultimii ani dosarele vizând aleşi la nivel local şi naţional, ceea ce a antrenat critici în clasa politică şi acuzaţii de abuz de putere.

Kovesi a declarat la sfârşitul lui februarie că, în pofida unor ”atacuri fără precedent” din partea Guvernului, DNA a trimis în instanţă, în 2017, aproximativ 1.000 de persoane, inclusiv trei miniştri, cinci deputaţi şi un senator.

Mii de manifestanţi au protestat în iarnă în România, în semn de susţinere a procurorului, iar o petiţie online în favoarea unei menţinerii în funcţie a primit aproximativ 110.000 de semnături.

După ce au ajuns la putere în decembrie 2016, PSD şi ALDE au căutat să plaseze justiţia sub un control mai strâns al Executivului”, scrie Deutsche Welle.

Sursa: news.ro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close