Antena 3 CNN Externe Președintele Recep Erdogan anunță că Turcia sprijină lupta Ucrainei pentru integritate teritorială

Președintele Recep Erdogan anunță că Turcia sprijină lupta Ucrainei pentru integritate teritorială

Turcia sprijină lupta Ucrainei pentru integritate teritorială şi consideră atacul Rusiei "o lovitură puternică" dată stabilităţii şi păcii regionale, a declarat joi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, făcând din nou apel la o rezolvare a crizei prin dialog.

Președintele Recep Erdogan anunță că Turcia sprijină lupta Ucrainei pentru integritate teritorială
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press / AA/ABACA
de Mia Lungu    |    24 Feb 2022   •   15:02

"Acest pas, pe care noi îl considerăm o încălcare a dreptului internaţional, este o lovitură puternică pentru pacea, armonia şi stabilitatea regionale", a spus el, adăugând că a transmis sprijinul Turciei într-o convorbire telefonică avută joi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit Reuters.

Erdogan a mai declarat că Turcia, care are graniţă maritimă în Marea Neagră atât cu Ucraina, cât şi cu Rusia, consideră ambele ţări ca fiind prietene şi a adăugat că este "profund întristat" de faptul că Moscova şi Kievul sunt în conflict.

Anterior, ambasadorul Ucrainei la Ankara a declarat că Kievul a cerut Turciei să închidă strâmtorile Bosfor şi Dardanele pentru navele ruse şi că se aşteaptă la sancţiuni asupra Moscovei din partea Ankarei.

Ucraina, lovită de al doilea val de atacuri cu rachete. Rusia a anunțat cât va mai dura invazia 

Atacurile militare au fost reluate în Kiev. Centrul serviciilor speciale militare externe ale Ucrainei a fost bombardat.

Militarii ruși au pătruns în regiune Kiev, venind dinspre Belarus, și au atacat poziții militare cu rachete Grad.

Centrul serviciilor speciale militare externe ale Ucrainei a fost bombardat, dar și un aeroport militar din orășelul Gostomel, situat la periferia nordică a orașului Kiev.

Rusia a anunțat că invazia în Ucraina va continua "cât va fi necesar", pentru "demilitarizarea" țării.

În sudul Ucrainei, în satul Lipeţke, situat în apropiere de Odesa, au fost uciși 18 civili, în raiduri aeriene ruse.

Autoritățile ucrainene au anunțat un bilanț de cel puțin 50 de morți, dar numărul victimelor probabil este mult mai mare, scrie Mediafax. 

Primul val a fost lansat joi la primele ore, după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat armatei ruse să intre în Ucraina.

Centrele militare de comandă, aeroportul Kiev Boryspil și alte clădiri din mai multe orașe ucrainene au fost vizate în prima rundă de lovituri cu rachete.

Rusia a bombardat Brovary, o suburbie a Kievului.

×
Subiecte în articol: Recep Erdogan presedinte turcia Ucraina Rusia
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close