Antena 3 CNN Externe Președintele SUA se pregătește să anunțe că pandemia COVID-19 nu mai e o situație de criză

Președintele SUA se pregătește să anunțe că pandemia COVID-19 nu mai e o situație de criză

Președintele SUA se pregătește să anunțe că pandemia COVID-19 nu mai e o situație de criză. Acest lucru se va întâmpla cât de curând.

Președintele SUA se pregătește să anunțe că pandemia COVID-19 nu mai e o situație de criză
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    16 Feb 2022   •   23:51

Vestea a venit în timpul briefingului de presă al echipei de răspuns la COVID-19 de la Casa Albă și a oficialilor din domeniul sănătății publice. Pandemia nu mai este considerată o situație de criză.

”Am făcut progrese extraordinare în capacitatea noastră de a ne proteja împotriva COVID-19. Șaptezeci și cinci la sută - trei din fiecare patru adulți - sunt complet vaccinați, iar două treimi dintre adulții eligibili și-au primit vaccinul de rapel”, a spus dr. Jeffrey Zients, coordonator de răspuns pentru coronavirus la Casa Albă.


 
”Pentru toți americanii, atât cei vaccinați, cât și cei nevaccinati, avem instrumente puternice, inclusiv teste gratuite la domiciliu și măști gratuite de înaltă calitate, care oferă straturi suplimentare de protecție. Și, important, avem o gamă largă de tratamente și terapii eficiente, inclusiv pastile care sunt eficiente în proporție de până la 90% în prevenirea bolilor severe și a spitalizării”, a adăugat acesta.
 
În acest sens, potrivit specialistului, se poate considera că nu mai este vorba de o situație de criză: ”ca urmare a tuturor acestor progrese și a instrumentelor pe care le avem acum, ne îndreptăm către o perioadă în care COVID-ul nu este o criză, ci este ceva împotriva căruia ne putem proteja și trata. Președintele și echipa noastră COVID planifică în mod activ acest viitor”.

”Pe măsură ce așteptăm cu nerăbdare, vom continua să îmbunătățim setul puternic de instrumente pe care le avem la dispoziție. Vaccinurile, vaccinurile de rapel, testele și tratamentele ne vor proteja în continuare pe cei mai vulnerabili, inclusiv pe cei imunodeprimați”, a conchis dr. Jeffrey Zients.

×
Subiecte în articol: presedinte SUA criza
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close