Antena 3 Externe Preţul vaccinului Pfizer a sărit de la 12 euro la 19,50 euro, în Bulgaria

Preţul vaccinului Pfizer a sărit de la 12 euro la 19,50 euro, în Bulgaria

de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2021   •   14:18
Preţul vaccinului Pfizer a sărit de la 12 euro la 19,50 euro, în Bulgaria
Sursa foto: hepta

Preţul vaccinurilor Pfizer continuă să se modifice, generând o creştere perpetuă a bugetului pentru vaccinare.

Prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borissov, a declarat că au fost semnate contracte cu Pfeizer, de către Comisia Europeană, pentru aprovizionarea cu vaccinuri împotriva COVID-19 în 2022 şi 2023 pentru 19.50 euro per doză.

Borissov s-a lăudat cu faptul că solidaritatea europeană şi eforturile lui diplomatice au reuşit să asigure un plus de 2.7 milioane de doze de vaccin Pfizer, ce vor fi livrate în Bulgaria în următoarele două luni. 

"Pfizer era 12 euro, apoi a devenit 15.50 euro. Acum sunt semnate contracte pentru 900 de milioane de vaccinuri la un preţ de 19.50 euro. În momentul acesta ne temem cel mai mult de tulpina franceză. Şi tot apar alte şi alte tulpini... 19.50 euro pentru 900 milioane, asta înseamnă aproape 18 miiarde de euro. Mai întâi un vaccin, apoi un a doilea, al treilea, al patrule", a continuat Borissov, adaugând faptul că trebuie crescut bugetul pentru vaccinare.

O doză AstraZeneca - 1.78 euro faţă de 12 euro - Pfizer-BioNTech

În urma unui acord cu companiille producătoare de vaccinuri, Comisia Europeană a refuzat până acum să dezvăluie preţul vaccinurilor. Cu toate acestea, în luna decembrie, Secretarul de stat belgian, Eva De Bleeker, a pus pe Twitter preţurile negociate de Comisie pentru vaccinuri, cât şi numărul de doze achiziţionate de gurvernul ei. Atunci s-a aflat că o doză de AstraZeneca are preţul de 1.78 euro faţă de 12 euro - Pfizer-BioNTech.

Vizavi de strategia de vaccinare a Bulgariei, în ianuarie ţara a folosit îndeosebi AstraZeneca. Ulterior, Borissov a declarat că ia în calcul o împărţire egală a diferitelor vaccinuri.  

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close