Antena 3 CNN Externe Prinţul Harry a ucis 25 de talibani în Afganistan | "Nu îi consideram oameni, ci piese de şah"

Prinţul Harry a ucis 25 de talibani în Afganistan | "Nu îi consideram oameni, ci piese de şah"

Prinţul Harry a dezvăluit în volumul său de memorii că a ucis 25 de "talibani" atunci când era angajat ca pilot de elicopter pe frontul din Afganistan.

Prinţul Harry a ucis 25 de talibani în Afganistan | "Nu îi consideram oameni, ci piese de şah"
Sursa foto: Hepta | Bestimage / CBS / 60 Minutes
de Ştefan Petrică    |    05 Ian 2023   •   20:44

În volumul său de memorii, prinţul Harry povesteşte că a petrecut 10 ani în armata britanică şi a participat la două misiuni în Afganistan, potrivit The Thelegrapf.

Prinţul a menţionat că trebuia să îşi considere ţintele "ca pe nişte piese de sah", întrucât este imposibil să ucizi o ţintă "dacă o consideri drept o persoană".

Volumul său de memorii intitulat "Spare" (Rezerva), va fi publicat marţea viitoare.

În această carte, prinţul povesteşte că a învăţat în cadrul antrenamentului său militar cum să îşi ucidă inamicii şi că acest lucru făcea parte din munca lui.

Potrivit aceleaşi surse citate, Prinţul Harry a dezvăluit că în timpul celei de-a doua misiuni a lui în Afganistan a putut să îşi numere victimele, graţie camerelor video de la bordul elicopterului său Apache.

"Mi se părea esenţial să nu-mi fie teamă de acest număr. Deci, acest număr este în cazul meu 25. Nu este un număr care mă umple de satisfacţie, dar nici unul care să mă facă să mă simt stânjenit", a scris prinţul britanic.

×
Subiecte în articol: printul Harry
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close